Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-37-2007-04

RK-37-2007-04.doc
Číslo materiálu04
Číslo jednacíRK-37-2007-04
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření na kapitole Zdravotnictví - přijetí daru od společnosti GlaxoSmithKline, s. r. o.
Zpracoval D. Buřičová
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuOdborem sociálních věcí a zdravotnictví byla navázána spolupráce s firmou GlaxoSmithKline, s.r.o., se sídlem Na Pankráci 17/1685, Praha 4, která se rozhodla podpořit projektovou činnost zdravotnických zařízení a krajů ve vztahu k žádostem o finanční prostředky z EU. Uspořádala soutěž projektových záměrů s tím, že vítězům poskytne finanční dar za účelem vyhodnocení, přípravy, zpracování, podání a vyřízení žádosti o poskytnutí finančních prostředků ze strukturálních fondů Evropské unie. Po zhodnocení obsahové složky všech zaslaných projektových záměrů a s ohledem na jejich možnou financovatelnost ze strukturálních fondů byl vybrán mimo jiné i projektový záměr kraje Vysočina "Bezpečné nemocnice - vzdělávání zdravotnického personálu".
Návrh řešení Kraj Vysočina obdržel návrh smlouvy od firmy GlaxoSmithKline, s. r. o. na poskytnutí peněžitého daru. Dle této smlouvy společnost GSK daruje kraji finanční částku ve výši 164 220 Kč, která bude kraji Vysočina poskytnuta bankovním převodem na jeho účet nejpozději do 31. 12. 2007. Kraj je povinen použít dar pouze za účelem vyhodnocení, přípravy, zpracování, podání a vyřízení žádosti o poskytnutí finančních prostředků ze strukturálních fondů Evropské unie pro potřeby projektu "Bezpečné nemocnice- vzdělávání zdravotnického personálu".
Odbor sociálních věcí a zdravotnictví navrhuje uzavřít s GlaxoSmithKline, s. r. o. darovací smlouvu (viz materiál RK-37-2007-04, př.1), kterou kraj Vysočina přijme finanční částku uvedenou v darovací smlouvě do svého vlastnictví. Rozhodování o nabytí movitých věcí (včetně peněz) na kraj je v souladu s § 59 odst. 2 písm. e) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, vyhrazeno radě kraje.
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky k navrhovanému rozpočtovému opatření.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
o přijetí daru za účelem vyhodnocení, přípravy, zpracování, podání a vyřízení žádosti o poskytnutí finančních prostředků ze strukturálních fondů Evropské unie pro potřeby projektu "Bezpečné nemocnice- vzdělávání zdravotnického personálu"dle materiálu
RK-37-2007-04, př. 1;

schvaluje
rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení příjmů (§ 3599 - Ostatní činnosti ve zdravotnictví, položka 2321 - Přijaté neinvestiční dary) a výdajů (kapitola Zdravotnictví, § 3599 - Ostatní činnosti ve zdravotnictví) rozpočtu kraje o částku 164 220 Kč za účelem vyhodnocení, přípravy, zpracování, podání a vyřízení žádosti o poskytnutí finančních prostředků ze strukturálních fondů Evropské unie pro potřeby projektu "Bezpečné nemocnice- vzdělávání zdravotnického personálu";
ukládá
odboru sociálních věcí a zdravotnictví zajistit realizaci daru.
Odpovědnost odbor sociálních věcí a zdravotnictví
Termín 30. 12. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz