Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-35-2007-51

RK-35-2007-51.doc
Číslo materiálu51
Číslo jednacíRK-35-2007-51
NázevNávrh na zařazení nové akce do kapitoly Nemovitý majetek
Zpracoval P. Čermák
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce, řešící havárii otopných těles v objektu tělocvičny Střední školy stavební Třebíč, Kubišova 1214/9, Třebíč.
Dne 30. listopadu 2007 došlo k havárii otopných těles v tělocvičně Střední školy stavební Třebíč, Kubišova 1214/9, Třebíč. Tělocvična nebyla předmětem rekonstrukce školy v roce 2004. Výměna otopných těles byla ze strany OM plánována při budoucím zateplení objektu (projekt Úspora energie v objektech kraje podaný do Operačního programu Životní prostředí, priorita Udržitelné využívání zdrojů energie), ale tlakové rázy z nedaleké výtopny centrálního zásobování teplem, na kterou je objekt napojen, pravděpodobně způsobily zkrácení jejich životnosti. Vzhledem ke stejnému stáří těles a současnému roztržení více těles není vhodné tuto havárii řešit lokální opravou - výměnou pouze roztržených těles. Riziko další případné havárie na ponechaných otopných tělesech je značné a jejími následky na dřevěnou podlahu tělocvičny by mohly být způsobeny další poměrně značné škody.
Návrh řešení OM navrhuje řešit havárii výměnou všech otopných těles v objektu tělocvičny. K zajištění realizace OM navrhuje zařazení nové akce "Střední škola stavební Třebíč - výměna otopných těles" do přílohy M1, rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, kapitoly Nemovitý majetek, rozpočtu kraje Vysočina na rok 2007. Finanční krytí této nově zařazené akce předpokládá OM z úspor u akcí realizovaných v letošním roce. Realizací akce bude zajištěno vytápění prostor tělocvičny.
StanoviskaOdbor ekonomický nemá připomínky k návrhu usnesení s tím, že finanční krytí nové akce bude zajištěno změnou rozpisu rozpočtu v rámci přílohy M1.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci "Střední škola stavební Třebíč - výměna otopných těles" do přílohy M1, rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, kapitoly Nemovitý majetek, rozpočtu kraje Vysočina na rok 2007 s tím, že finanční krytí nové akce bude zajištěno změnou rozpisu rozpočtu v rámci přílohy M1.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín prosinec 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz