Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-35-2007-36

RK-35-2007-36.doc  RK-35-2007-36pr1.doc  RK-35-2007-36pr1upr1.doc
Číslo materiálu36
Číslo jednacíRK-35-2007-36
NázevZásady Zastupitelstva kraje Vysočina na podporu systémové výstavby a financování datových úložišť veřejné správy na území kraje Vysočina
Zpracoval6 Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina na podporu systémové výstavby a financování datových úložišť veřejné správy na území kraje Vysočina pro: jednání rady kraje č. 35/2007 dne 4. 12. 2007 zpracova: M. Rojková, P. Pavlinec
Předkládá P. Pavlinec
Počet příloh
Popis problémuDne 7.8.2007 byl usnesením Rady kraje Vysočina č. 1087/24/2007/RK schválen záměr realizace datového centra kraje Vysočina - pilotního projektu KrÚ kraje Vysočina a Nemocnice Jihlava a ředitelům sekcí Krajského úřadu kraje Vysočina byl uložen úkol připravit návrh systémového financování datových úložišť.
Návrh řešení Odbor informatiky na základě přidělení podlimitní veřejné zakázky "Datové centrum kraje Vysočina - pilotní projekt KrÚ kraje Vysočina a Nemocnice Jihlava" společnosti Gapp System s r.o. navrhuje Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina na podporu systémové výstavby a financování datových úložišť veřejné správy na území kraje Vysočina dle přílohy č. 1

Rozpočet potřebný pro financování těchto zásad odhadujeme pro potřeby roku 2008 na 7 mil Kč. Zdrojově bude tato částka řešena rozpočtovým opatřením v zastupitelstvu kraje z kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Nespecifikovaná rezerva v průběhu roku 2008 podle potřeb, které vzejdou z jednotlivých žádostí. Příjemci obdrží finanční prostředky formou účelové dotace.

Tento záměr byl projednán s informatiky měst a obcí kraje Vysočina a organizací zřizovaných krajem Vysočina (na semináři ComDay7 a v emailové konferenci). Materiál byl také projednán a bez připomínek schválen Pracovní skupinou pro informatiku Programu rozvoje kraje.
StanoviskaOdbor ekonomický nemá k předloženému materiálu připomínky, zdroj finančního krytí bude řešen v průběhu roku 2008 formou rozpočtového opatření.

Ředitelka Sekce ekonomiky a podpory
Předkládané zásady zastupitelstva kraje pro systémovou finanční podporu výstavby datových úložišť jsou předpokladem pro úspěšné řešení dlouhodobě problematické situace v oblasti kvalitního a bezpečného ukládání a archivace dat. Příjemcům dotace umožní minimalizovat rizika spojená se ztrátou dat a optimalizovat náklady na jejich uložení.

Odbor zdravotnictví a sociálních věcí

Odbor dopravy nemá připomínky k předkládanému materiálu.

OŠMS souhlasí a nemá připomínky

OSŘKŽÚ, oddělení právní a krajského živnostenského úřadu nemá k návrhu usnesení připomínky
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina na podporu systémové výstavby a financování datových úložišť veřejné správy na území kraje Vysočina dle materiálu RK-35-2007-36, př. 1.
Odpovědnost odbor informatiky, odbor ekonomický
Termín prosinec 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz