Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-35-2007-05

RK-35-2007-05.doc
Číslo materiálu05
Číslo jednacíRK-35-2007-05
NázevVypořádání pozemku v k. ú. Mitrov a obci Strážek
Zpracoval M. Slánský
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o vypořádání pozemku v areálu Domova důchodců Mitrov.
Odbor majetkový obdržel dne 8. 8. 2006 od Domova důchodců Mitrov, příspěvkové organizace žádost o vypořádání části pozemku ve zjednodušené evidenci par. č. 119/1 o výměře 3905 m2 v k. ú. Mitrov a obci Strážek a jeho geometrické zaměření. Důvodem převodu je skutečnost, že část uvedeného pozemku je součástí oploceného areálu a ze strany Domova Důchodců Mitrov, příspěvkové organizace a odboru majetkového je snaha uvést do souladu stav ve skutečnosti se stavem uvedeném v katastru nemovitostí.
Z tohoto důvodu byl zhotoven geometrický plán č. 55-300/2006, potvrzený Katastrálním úřadem pro Vysočinu, katastrální pracoviště Bystřice nad Pernštejnem, kterým byl z výše uvedeného pozemku utvořen nový pozemek par. č. 1/2 - ostatní plocha, zeleň o výměře 222 m2 v k. ú. Mitrov a obci Strážek, který se nachází uvnitř zmiňovaného areálu.
Katastrální úřad pro Vysočinu, Katastrální pracoviště Bystřice nad Pernštejnem vede pozemek na listu vlastnictví č. 1 pro výše uvedené k. ú. a obec, kde je jako vlastník uvedena obec Strážek.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje zahájit jednání s obcí Strážek o bezúplatném převodu nově utvořeného pozemku par. č. 1/2 - ostatní plocha, zeleň o výměře 222 m2 v k. ú. Mitrov a obci Strážek z vlastnictví obce do vlastnictví kraje.
Převodem výše uvedeného pozemku dojde k dořešení vlastnických a užívacích práv v areálu Domova důchodců Mitrov.
Návrh předpokládá zahájit jednání s obcí Strážek o bezúplatném převodu výše uvedeného pozemku z vlastnictví obce do vlastnictví kraje Vysočina.
StanoviskaDomov důchodců Mitrov, příspěvková organizace souhlasí s nabytím pozemku.
Odbor sociálních věcí a zdravotnictví souhlasí s nabytím pozemku.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zahájit jednání s obcí Strážek o bezúplatném převodu pozemku par. č. 1/2 - ostatní plocha, zeleň o výměře 222 m2 v k. ú. Mitrov a obci Strážek, dle GP č. 55-300/2006, z vlastnictví obce Strážek do vlastnictví kraje Vysočina
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 12. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz