Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-34-2007-41

RK-34-2007-41.doc
Číslo materiálu41
Číslo jednacíRK-34-2007-41
Název1. ročník celostátní konference "Dny bezpečí"
Zpracoval S. Měrtlová
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuBezpečné prostředí pro naše pacienty a pro personál nemocnic je maximálně aktuální téma, které zasahuje nás všechny. Ve snaze zvýšit povědomí o bezpečnosti v nemocnicích a zároveň vyjádřit ocenění té nemocnici, která je v rámci naší republiky nejbezpečnější, to je hlavní náplní 1. ročníku celostátní konference "Dny bezpečí". Konference se bude konat 3. prosince 2007 v Dělnickém domě Jihlava, Žižkova 15. Zde by také měla být vyhlášena soutěž "Bezpečné nemocnice" a představena cena, která bude udělována vždy jednou ročně po vyhodnocení přihlášených nemocnic.
Návrh řešení Na prvním ročníku celostátní konference, na kterou přislíbili svoji účast významné osobnosti z oblasti zdravotnictví, budou prezentovány příspěvky na téma zvyšování bezpečí pacientů, praktické naplnění jednotlivých akreditačních standardů, zdravotnická dokumentace atp. Zároveň zde bude vyhlášena soutěž "Bezpečné nemocnice". Ve stanoveném termínu se budou moci nemocnice, které mají sídlo na území naší republiky, přihlašovat do této soutěže. Na základě vyhodnocení odborné komise, která bude sestavena z odborníků zabývajících se akreditacemi nemocnic, bude následně na druhém ročníku oceněna cenou a certifikátem ta nemocnice, která bude odbornou komisí vyhodnocena jako nejlepší. Konference "Dny bezpečí" se bude každoročně konat v Jihlavě, udílená cena bude putovní.
Grafický návrh ceny včetně loga "Bezpečné nemocnice" jsou uvedeny v materiálu
RK-34-2007-41, př. 1 a RK-34-2007-41, př. 2.
Navrhuje se radě kraje uvolnění finančních prostředků k úhradě nákladů nutných k zajištění organizace celostátní konference, a to ve výši 130 tis. Kč (viz materiál RK-34-2007-41, př. 3).
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky k navrhovanému rozpočtovému opatření. Aktuální stav položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje ke dni 21. 11. 2007 je 8 431 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
* s iniciováním vzniku soutěže "Bezpečné nemocnice" v rámci celostátní konference "Dny bezpečí";
* s poskytováním putovní ceny "Bezpečné nemocnice" v částce 10 tis. Kč, která bude uhrazena z prostředků kraje;
navrhuje
pořádání celostátní konference vždy jednou ročně v Jihlavě;

schvaluje
rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Zdravotnictví, § 3592 - Další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví o částku 130 tis. Kč při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 - Ostatní činnosti jinde nezařazené, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o stejnou částku 130 tis. Kč na úhradu nákladů k zajištění organizace celostátní konference "Dny bezpečí".
Odpovědnost odbor sociálních věcí a zdravotnictví
Termín 31. 12. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz