Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-32-2007-40

RK-32-2007-40.doc
Číslo materiálu40
Číslo jednacíRK-32-2007-40
NázevNabytí movitých věcí na kraj včetně peněz - svěření krajskému úřadu
Zpracoval J. Kopecká
Předkládá A. Krištofová
Počet příloh
Popis problémuPodle § 59 odst. 2 písm. e) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, je v kompetenci rady kraje rozhodovat o nabytí movitých věcí na kraj včetně peněz.
Vzhledem ke zvyšující se četnosti tohoto úkonu - nabývání peněz na kraj (dotace ze státního rozpočtu) se stává aktuální potřeba operativnějšího nabývání finančních prostředků.
Návrh řešení Radě kraje je navrhováno svěřit Krajskému úřadu kraje Vysočina - Odboru ekonomickému rozhodování podle § 59 odst. 2 písm. e) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, o nabytí movitých věcí na kraj včetně peněz, a to v rozsahu účelových dotací ze státního rozpočtu ČR, ze státních fondů, z prostředků Evropské unie, z prostředků Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod a od mezinárodních a jiných institucí přijatých na účet kraje.
Rozhodování o nabytí movitých věcí na kraj včetně peněz může rada kraje svěřit podle § 59 odst. 4 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, krajskému úřadu.
StanoviskaOdbor sekretariátu ředitele a krajského živnostenského úřadu, oddělení právní a krajského živnostenského návrhu nemá k návrhu usnesení připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
svěřuje
v souladu s § 59 odst. 4 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, Krajskému úřadu kraje Vysočina - Odboru ekonomickému rozhodování podle § 59 odst. 2 písm. e) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, o nabytí movitých věcí na kraj včetně peněz, a to v rozsahu účelových dotací ze státního rozpočtu ČR, ze státních fondů, z prostředků Evropské unie, z prostředků Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod a od mezinárodních a jiných institucí přijatých na účet kraje.
Odpovědnost odbor ekonomický
Termín průběžně
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz