Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-32-2007-32

RK-32-2007-32.doc
Číslo materiálu32
Číslo jednacíRK-32-2007-32
NázevSmlouva opravňující investora provést stavbu
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuPředkládaný materiál řeší souhlas s realizací stavby na pozemcích ve vlastnictví kraje Vysočina.
Na kraj Vysočinu se obrátili investor se žádostí o souhlas se stavbou odbočovacího pruhu na silnici II/130 pro prodejnu potravin v Ledči nad Sázavou na pozemku ve vlastnictví kraje Vysočina. S ohledem na ustanovení § 110 vyhl. 526/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení stavebního zákona ve věcech stavebního řádu, musí stavebník prokázat vlastnické právo k pozemku, určenému k zastavění nebo právo založené smlouvou provést stavbu. Dle současné praxe je touto smlouvou Smlouva zakládající právo provést stavbu, ve které vlastník pozemku vysloví souhlas s dotčením pozemku v jeho vlastnictví zamýšlenou stavbou.
Pozemek, který má být dotčen stavbou, je ve vlastnictví kraje Vysočina.
Návrh řešení Odbor majetkový doporučuje radě kraje vyslovit souhlas se stavbou dle podmínek stanovených KSÚS Vysočiny, p. o.
S ohledem na ustanovení § 110 vyhl. 526/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení stavebního zákona ve věcech stavebního řádu, musí stavebník prokázat vlastnické právo k pozemku, určenému k zastavění nebo právo provést stavbu založené smlouvou.
Návrh usnesení předpokládá vyslovit souhlas se stavbou a rozhodnout uzavřít nepojmenovanou smlouvu, prokazující právo stavebníka provést stavbu na pozemku ve vlastnictví kraje. Smlouva bude obsahovat i podmínku majetkoprávního vypořádání po dokončení stavby (odbočovací pruh se stává součástí silnice).
StanoviskaKe stavbě bylo vydáno stanovisko majetkového správce obsahující závazné podmínky pro provedení stavby.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou rozšíření silnice II/130 - dopravní napojení pro prodejnu potravin na pozemku par. č. PK 2259/1 v k. ú. Ledeč nad Sázavou dle podmínek stanovených KSÚS Vysočiny, příspěvkovou organizací;
rozhoduje
uzavřít nepojmenovanou smlouvu, prokazující právo společnosti PRO-SIN, s.r.o. Roztoky, U Háje 1451, okres Praha-západ, PSČ 25263, IČ 26433982 provést stavbu rozšíření silnice II/130 - dopravní napojení pro prodejnu potravin na pozemku par. č. PK 2259/1 v k. ú. Ledeč nad Sázavou.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 12. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz