Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-32-2007-24

RK-32-2007-24.doc  RK-32-2007-24pr1.doc
Číslo materiálu24
Číslo jednacíRK-32-2007-24
NázevStavební záměr "Rekonstrukce pavilonu A Nemocnice Havlíčkův Brod pro sociální účely"
Zpracoval E. Jozífek
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o záměr rekonstrukce budovy v areálu nemocnice, která je pro potřeby zdravotnictví nevyužívaná a dále nevyužitelná.
Nemocnice Havlíčkův Brod má ke své činnosti pronajaty od kraje Vysočina nemovitosti tvořící poměrně rozsáhlý areál ve východní části města. Vedení nemocnice 29. 12. 2005 oznámilo svému zřizovateli nepotřebnost některých budov, mimo jiné i pavilonu A. Jedná se historicky první budovu nemocničního areálu z roku 1897, která byla do doby výstavby komplexu nových budov využívána jako chirurgie. V současné době se objekt nevyužívá, je vyklizen a Nemocnice Havlíčkův Brod zajišťuje základní úkony spojené se "správou" a to za úplatu ze strany kraje. S ohledem na potřeby v oblasti sociálních věcí (podrobný popis je obsažen v materiálu RK-32-2007-24, př.1) byla v minulých měsících diskutována možnost využití budovy, její vhodnosti, kapacit a nákladů. Odbor majetkový proto zadal zpracování studie využití. Následně byla studie podrobně projednávána a připomínkována na úrovni Jiřího Vondráčka, člena rady kraje pro oblast sociálních věcí, OM, OSVZ a ředitelky Domova důchodců Havlíčkův Brod. Studie byla dopracována a řeší využití budovy pro sociální účely v souladu s požadavky resortu.
Návrh řešení OM předkládá radě kraje stavební záměr výše uvedené akce k projednání. Stavební záměr je obsahem materiálu RK-32-2007-24, př. 1. Výkresová část stavebního záměru bude s ohledem na její formát k dispozici na jednání rady kraje. V návrhu rozpočtu kraje pro rok 2007 v kapitole Nemovitý majetek jsou zahrnuty předpokládané náklady na zpracování projektové dokumentace rekonstrukce a další přípravu ve výši 2 mil. Kč. Dle časového plánu uvedeného ve stavebním záměru OM předpokládá možnost dokončení akce koncem roku 2009. Realizace akce umožní využití historické budovy Nemocnice Havlíčkův Brod pro sociální účely.
Návrh usnesení předpokládá schválení předloženého stavebního záměru.
StanoviskaOSVZ podporuje schválení předloženého stavebního záměru, podrobné zdůvodnění je obsahem textové části stavebního záměru - zdůvodnění akce.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
stavební záměr "Rekonstrukce pavilonu A Nemocnice Havlíčkův Brod pro sociální účely" dle materiálu RK-32-2007-24, př. 1.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 13. 11. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz