Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-31-2007-08

RK-31-2007-08.doc  RK-31-2007-08pr1.doc  RK-31-2007-08pr1upr1.doc  RK-31-2007-08pr2.doc
Číslo materiálu08
Číslo jednacíRK-31-2007-08
NázevVyužití areálu bývalých kasáren - Smlouva o spolupráci mezi krajem Vysočina a Asociací PPP
Zpracoval V. Kotrbová
Předkládá M. Černý
Počet příloh
Popis problémuVzhledem k plánům na zajištění vyhovujících prostor pro centralizaci dosud decentralizovaných pracovišť Krajského úřadu kraje Vysočina v jedné vyhovující budově a případné úpravy zbylé části areálu jako zázemí pro umístění dalších krajských institucí v areálu bývalých kasáren, byly definovány tyto možné způsoby realizace projektu:
I. Veřejná zakázka
Stavba sídla kraje klasickým způsobem zadáním stavební zakázky.
II. PPP infrastruktura ve vlastnictví dodavatele
Kraj vybere dodavatele, který navrhne, postaví a po dobu stanovenou ve smlouvě bude provozovat sídlo kraje pro kraj, přičemž infrastruktura po uplynutí doby, na kterou bude smlouva uzavřena, zůstane majetkem dodavatele.
III. PPP infrastruktura ve vlastnictví kraje
Nemovitosti zůstávají ve vlastnictví kraje po celou dobu běhu projektu, dodavatel pro kraj navrhne, postaví a bude provozovat infrastrukturu po dobu stanovenou ve smlouvě.
IV. PPP infrastruktura přejde po ukončení smlouvy do majetku kraje
Dodavatel postaví, bude vlastnit a bude pro kraj provozovat infrastrukturu, která (za smluvně stanovených podmínek) přejde po určité době do vlastnictví kraje.
V. Prodej budov za účelem vybudování administrativního komplexu
Kraj vyhlásí výběrové řízení na využití areálu s tím, že vítězi pronajme pozemek a prodá budovy na něm stojící za účelem vybudování administrativního komplexu a pronájmu jeho části kraji.

Každá z popsaných variant sebou nese různé aspekty, které je třeba před rozhodnutím, která varianta se bude realizovat, zanalyzovat. Jedním z možných způsobů, jak přistoupit k tvorbě analýzy, je uzavřít smlouvu s Asociací PPP, na základě které Asociace PPP poskytne kraji pomoc při zadání zakázky na zpracování studie (specifikace předmětu zakázky, zadávacích podmínek, přenos zkušeností ze zahraničí, apod.) a zároveň dotaci 250 000,- Kč na úhradu zpracování studie. Kraj poskytne Asociaci PPP právo využívat zveřejnitelné výsledky studie.

Návrh smlouvy uvedený v materiálu RK-31-2007-08, př. 1 upravuje podmínky spolupráce mezi krajem Vysočina a Asociací PPP a podmínky, za kterých bude kraji poskytnuta dotace ve výši 250 000,- Kč. Podmínkou poskytnutí dotace je vytvoření prezentovatelných závěrů studie, které budou předány Asociaci PPP k využití pro stejné nebo podobné budoucí projekty. Návrh smlouvy předpokládá vytvoření pracovní skupiny, která bude pracovat na vytvoření zadávací dokumentace. Zadávací řízení proběhne v souladu s Pravidly Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek, zakázek kraje Vysočina a zakázek příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina ze dne 26. 7. 2006, popřípadě se zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů.

Předpokladem poskytnutí finanční podpory je podání jednoduché žádosti dle materiálu RK-31-2007-08, př. 2.
Návrh řešení Vzhledem k tomu, že Asociace PPP je organizací, která je založena přímo za účelem poradenství v oblasti PPP a účastní se většiny PPP projektů, které jsou v ČR realizovány nebo se připravují, a vzhledem k tomu, že je ochotna poskytnout na zpracování studie možností výstavby sídla kraje částku 250 000,- Kč, navrhujeme zajistit zpracování studie ve spolupráci s Asociací PPP na základě smlouvy dle materiálu RK-31-2007-08, př. 1 a požádat o poskytnutí finančního příspěvku na zpracování studie dle materiálu RK-31-2007-08, př. 2.

Vzhledem k tomu, že smlouva zakotvuje vytvoření pracovní skupiny pro zajištění společného postupu obou smluvních stran, navrhujeme, v souladu s čl. III. smlouvy dle materiálu RK-31-2007-08, př. 1, jmenovat členy a předsedu pracovní skupiny.

V souladu s ustanovením § 59 odst. 3 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů (dále jen "zákon o krajích"), je rozhodnutí o uzavření smlouvy v pravomoci rady kraje. Dle ustanovení § 59 odst. 2 písm. e) zákona o krajích rada kraje rozhoduje o nabytí a převodu movitých věcí na kraj včetně peněz.
StanoviskaOdbor majetkový souhlasí s usnesením.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít Smlouvu o spolupráci mezi krajem Vysočina a Asociací PPP pro podporu projektů spolupr. veřejného a soukr. sektoru, IČ 26671395, dle materiálu RK-31-2007-08, př. 1;
schvaluje
žádost Asociaci PPP pro podporu projektů spolupr. veřejného a soukr. sektoru o finanční příspěvek ve výši 250 000,- Kč dle materiálu RK-31-2007-08, př. 2;
jmenuje
l členy pracovní skupiny dle čl. III. odst. 2 Smlouvy o spolupráci:
- ...,
- ...,
- ...,
- ....;

l předsedou pracovní skupiny dle čl. III. odst. 4 Smlouvy o spolupráci:
- - ..., člena pracovní skupiny.s
Odpovědnost ORR, OM
Termín 2007- 12- 31
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz