Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-30-2007-42

RK-30-2007-42.doc  RK-30-2007-42pr1.doc
Číslo materiálu42
Číslo jednacíRK-30-2007-42
NázevZásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro zpracování, projednání a schválení změn Plánu rozvoje vodovodů a kanalizací kraje Vysočina
Zpracoval I. Olšanová, R. Zvolánek
Předkládá P. Bureš
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina v samostatné působnosti zajistil zpracování Plánu rozvoje vodovodů a kanalizací kraje Vysočina (dále jen "PRVKUK"), který byl schválen zastupitelstvem kraje dne 29.09.2004 usnesením číslo 330/05/2004/ZK.
Od doby schválení PRVKUK odbor lesního a vodního hospodářství a zemědělství eviduje průběžně žádosti obcí o jeho změny. Po posouzení předložených žádostí je dvakrát ročně vypracován přehledný materiál, který je následně předložen na jednání zastupitelstva k projednání a schválení.
Jednotlivé žádosti od obcí přicházejí v nejednotné formě, nesrozumitelné a mnohdy s nedostatečnými podklady. Odbor lesního a vodního hospodářství a zemědělství (dále jen "OLVHZ") musí i několikrát žadatele o změnu PRVKUK vyzývat k doplnění, aby jejich žádost mohla být posouzena a projednána.
Návrh řešení OLVHZ navrhuje zásady (příloha č. 1 tohoto materiálu), kterými by se sjednotil postup při podávání žádostí o změny PRVKUK. Stanovením zásad bude zaveden jednotný postup při podávání žádostí a dojde k odstranění nesrozumitelnosti a nejednoznačnosti podávaných žádostí. V letošním roce byl tištěný PRVKUK převeden do nové elektronické aplikace, která umožňuje průběžné zapracování schválených změn zastupitelstvem kraje. Tato aplikace umožňuje udržovat PRVKUK na internetových stránkách v aktuální podobě. Pro zapracování schválených změn do PRVKUK, které zajišťuje OLVHZ, je třeba mít k dispozici podrobnější údaje, proto bylo přistoupeno ke zpracování zásad uvedených v příloze č. 1 předkládaného materiálu.
Příloha č. 1 Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro zpracování, projednání a schválení změn Plánu rozvoje vodovodů a kanalizací kraje Vysočina.
StanoviskaMateriál byl projednán s příslušným složkovým radním Ivo Rohovským.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro zpracování, projednání a schválení změn Plánu rozvoje vodovodů a kanalizací kraje Vysočina dle materiálu
RK-30-2007-42, př. 1.
Odpovědnost odbor lesního a vodního hospodářství a zemědělství
Termín 6. 11. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz