Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-30-2007-41

RK-30-2007-41.doc  RK-30-2007-41pr1.doc
Číslo materiálu41
Číslo jednacíRK-30-2007-41
NázevZměna Plánu rozvoje vodovodů a kanalizací kraje Vysočina
Zpracoval I. Olšanová, R. Zvolánek
Předkládá P. Bureš
Počet příloh
Popis problémuPodle ustanovení § 4 zákona č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen "zákon o vodovodech a kanalizacích"), kraj v samostatné působnosti zajišťuje zpracování plánu rozvoje vodovodů a kanalizací pro své území a schválí ho nejdéle na dobu 10 let.
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací kraje Vysočina (dále jen "PRVKUK") byl schválen zastupitelstvem kraje dne 29.09.2004 usnesením číslo 330/05/2004/ZK.
Odbor lesního a vodního hospodářství a zemědělství eviduje podané žádosti obcí o změnu PRVKUKu. Z podaných žádostí byl vypracován přehledný materiál.
O vyjádření bylo požádáno Ministerstvo zemědělství, které bylo spoluobjednatelem PRVKUKu a je ústředním orgánem na úseku vodovodů a kanalizací pro veřejnou potřebu, ale dosud jsme jejich vyjádření neobdrželi.
Návrh řešení Žádosti o změnu schváleného PRVKUK předložily obec Herálec (změna technického řešení odkanalizování a čištění odpadních vod v místních částech obce), obec Vyskytná (doplnění technického řešení čištění odpadních vod ), obec Vyskytná nad Jihlavou (změna technického řešení čištění odpadních vod), obec Veselý Žďár (změna technického řešení zásobování pitnou vodou), obec Vlkanov (doplnění technického řešení odkanalizování a čištění odpadních vod), městys Dolní Cerekev, místní část Spělkov a obec Horní Dubénky, místní část Janštejn (doplnění technického řešení v oblasti zásobování pitnou vodou), obce Druhanov, Služátky a město Světlá nad Sázavou, místní část Josefodol (změna technického řešení v oblasti kanalizace a čištění odpadních vod), obec Knínice (změna technického řešení odkanalizování).

Po posouzení předložených žádostí krajským úřadem, odborem lesního a vodního hospodářství a zemědělství a s přihlédnutím ke všem skutečnostem byly doporučeny ke schválení žádosti uvedené v příloze č. 1 předkládaného materiálu.

Podrobné zdůvodnění a posouzení je uvedeno v příloze tohoto materiálu:

Příloha č. 1 Posouzení krajského úřadu ke změnám PRVKUKu
StanoviskaMateriál byl projednán s příslušným složkovým radním Ivo Rohovským.

Odbor regionálního rozvoje:
Nemá připomínek k předloženému materiálu.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit změnu Plánu rozvoje vodovodů a kanalizací kraje Vysočina dle materiálu RK-30-2007-41, př. 1.
Odpovědnost odbor lesního a vodního hospodářství a zemědělství
Termín 6. 11. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz