Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-30-2007-35

RK-30-2007-35.doc
Číslo materiálu35
Číslo jednacíRK-30-2007-35
NázevSmlouva o společném postupu zadavatelů s krajem Vysočina, městem Přibyslav a Vodovody a kanalizace Havlíčkův Brod
Zpracoval H. Matulová
Předkládá L. Staněk
Počet příloh
Popis problémuDo návrhu rozpočtu kraje Vysočina pro rok 2008 je zařazena akce "III/03810 Přibyslav - Hesovská". Předmětem této akce jsou stavební práce spočívající v rekonstrukci komunikace III. třídy v ulici Hesovská v Přibyslavi, úpravě stávajících a výstavbě nových chodníků, úpravě přiléhajících částí místních komunikací, rekonstrukci kanalizace a vodovodu. Projektované stavební práce se vztahují k majetku kraje Vysočina (pozemní komunikace III. třídy), města Přibyslav (chodníky, části místních komunikací) a Vodovodů a kanalizací Havlíčkův Brod, a.s. (vodovod a kanalizace). Projektová dokumentace byla zajištěna Správou a údržbou silnic Havlíčkův Brod v roce 2005. Charakter stavebních prací vyžaduje společný postup Města Přibyslav, Vodovody a kanalizace Havlíčkův Brod a Vysočiny při zadání podlimitní veřejné zakázky na tuto akci, jehož výsledkem bude zadání zakázky jednomu dodavateli. Pro účely společného postupu zadavatelů ukládá zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ust. § 2 odst. 8 povinnost uzavřít písemnou smlouvu, kterou si společní zadavatelé upraví vzájemná práva a povinnosti související se zadávacím řízením a stanoví způsob jednání jménem sdružených zadavatelů.
Návrh řešení Návrh usnesení předpokládá schválit zahájení přípravy akce "III/03810 Přibyslav - Hesovská", vzhledem k tomu, že realizace akce je plánována v roce 2008. Dále ODSH navrhuje uzavřít před zahájením zadávacího řízení na podlimitní veřejnou zakázku "III/03810 Přibyslav - Hesovská" s městem Přibyslav a Vodovody a kanalizace Havlíčkův Brod smlouvu o společném postupu zadavatelů podle ust. § 269 odst. 2 zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, v platném znění, která bude upravovat vzájemná práva a povinnosti zadavatelů k třetím osobám a k sobě navzájem v souvislosti se společným zadáním uvedené veřejné zakázky. S ohledem na převažující rozsah stavebních prací bude funkci vedoucího zadavatele plnit Vysočina.
Návrh usnesení dále předpokládá doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít předmětnou smlouvu. Kompetence zastupitelstva kraje k rozhodnutí vyplývá z ust. §§ 24 a 35 odst. 2 písm. u) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích, v platném znění.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
zahájit přípravu akce "III/03810 Přibyslav - Hesovská";
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít mezi Vysočinou, městem Přibyslav a Vodovody a kanalizace Havlíčkův Brod smlouvu o společném postupu zadavatelů dle materiálu
RK-30-2007-35, př. 1.
Odpovědnost odbor dopravy, OSH
Termín 31. 12. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz