Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-30-2007-19

RK-30-2007-19.doc  RK-30-2007-19pr1.doc
Číslo materiálu19
Číslo jednacíRK-30-2007-19
NázevStavební záměr "ZUŠ Ledeč nad Sázavou - Stavební úpravy Nádražní ul."
Zpracoval M. Šulc
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina je vlastníkem objektu bývalé VOŠ a ISŠ strojnické Ledeč nad Sázavou v Nádražní ulici. V současné době slouží objekt pro potřeby výuky Gymnázia, SOŠ a VOŠ. Vzhledem k rozdělení výuky do více objektů školy vč. nové tělocvičny, postačuje pro potřeby školy pouze 1. NP. Bylo tedy dohodnuto, že 2. NP bude sloužit potřebám místní ZUŠ, kde probíhá výuka v různých nevyhovujících prostorách.
Přesídlení umožní sjednocení výuky, která je roztříštěná - výuka 350 žáků probíhá na čtyřech místech. Dosavadní rozdělení výuky do čtyř pracovišť komplikuje organizaci provozu školy a je velmi omezena komunikace mezi pedagogy. Současné sídlo školy v budově Na Mizerově 82 nevyhovuje kapacitně současnému požadovanému standardu a neodpovídá ani hygienické zázemí v této budově. Technický stav budovy není dobrý, veškeré stavební konstrukce a prvky jsou původní. Na objektu nebyly v minulosti prováděny žádné větší stavební úpravy a práce. Budova je majetkem města.
Návrh řešení V materiálu RK-30-2007-19, př. 1 je předkládán radě kraje k projednání stavební záměr "ZUŠ Ledeč nad Sázavou - Stavební úpravy Nádražní ul.".
Cílem realizace stavebních úprav je opuštění stávajícího objektu Na Mizerově čp. 82 a přemístění školy do stávající vedlejší budovy Gymnázia, SOŠ a VOŠ v Nádražní ul. 231.
Realizace akce je zařazena do návrhu rozpočtu kraje Vysočina pro rok 2008 v položce Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství.
Návrh předpokládá schválení předloženého stavebního záměru.
Podrobné zdůvodnění navrhované akce je uvedeno v textové části stavebního záměru (OŠMS) současně s popisem technického řešení (OM). Výkresová část stavebního záměru bude s ohledem na její formát k dispozici na jednání rady kraje.
StanoviskaOdbor školství, mládeže a sportu podporuje schválení stavebního záměru "ZUŠ Ledeč nad Sázavou - Stavební úpravy Nádražní ul." Navrhované řešení umožní využít uvolněné prostory v budově ve vlastnictví kraje Vysočina a ZUŠ Ledeč nad Sázavou opustí nevyhovující pronajímané prostory. Podrobný popis přínosu tohoto opatření jsme doplnili v příloze tohoto materiálu.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
stavební záměr "ZUŠ Ledeč nad Sázavou - Stavební úpravy Nádražní ul." dle materiálu
RK-30-2007-19, př. 1.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 23. 10. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz