Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-30-2007-11

RK-30-2007-11.doc  RK-30-2007-11pr1.doc
Číslo materiálu11
Číslo jednacíRK-30-2007-11
NázevZáměr převodu školské služby
Zpracoval K. Ubr
Předkládá Z. Ludvík
Počet příloh
Popis problémuV průběhu roku 2007 proběhlo několik jednání mezi představiteli kraje Vysočina a města Třebíče. Jedním z témat jednání byl převod školské služby Domu dětí a mládeže Hrádek Třebíč (dále jen "DDM"). Výsledkem jednání byla dohoda předložit záměr na převod školské služby k projednání oběma zastupitelstvům. V případě souhlasu by pak byly připraveny další potřebné dokumenty (rozhodnutí, smlouva, změny ve školském rejstříku) a předloženy orgánům kraje a města k projednání na jaře 2008. Předpokládaný termín převodu je 1. 1. 2009.
Záměr je v souladu s úkolem B.9 "Podpořit výchovnou a zájmovou funkci škol, školských zařízení a nestátních neziskových organizací ve vztahu k dětem a mládeži na městské a obecní úrovni" Dlouhodobého záměru vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy kraje Vysočina (Opatření: Pokračovat v dohodě s městy o převodu vzdělávací činnosti domů dětí a mládeže a základních uměleckých škol z kraje na města; v případě nedohody bude kraj hledat jiné formy zabezpečení činnosti včetně privatizace).
Na podporu převodu vzdělávací činnosti a školských služeb schválilo zastupitelstvo kraje podpůrná a motivační opatření (Záměry kraje Vysočina na podporu převodu zřizovatelských kompetencí k základním uměleckým školám, domům dětí a mládeže a střediskům pro volný čas a speciálním školám z kraje na města, materiál RK-30-2007-11, př. 1).
Návrh řešení OŠMS navrhuje radě kraje doporučit zastupitelstvu kraje schválit záměr převést školskou službu Domu dětí a mládeže Hrádek Třebíč městu Třebíč za podmínek a podpory stanovených v Záměrech kraje Vysočina na podporu převodu zřizovatelských kompetencí k základním uměleckým školám, domům dětí a mládeže a střediskům pro volný čas a speciálním školám z kraje na města (příslušné záměry jsou vyznačeny v materiálu RK-30-2007-11, př. 1).
Vzhledem k neuspokojivému stavebnímu stavu budovy Domu dětí a mládeže Hrádek Třebíč v ulici Hrádek 964 je dále navrženo poskytnout městu Třebíč v případě převzetí školské služby navíc dotaci ve výši 2 mil. Kč za účelem zabezpečení podmínek pro zájmovou činnost dětí a mládeže v organizaci města Třebíč, která převezme školskou službu Domu dětí a mládeže Hrádek Třebíč.
StanoviskaStanovisko majetkového odboru: Bude předloženo na jednání rady kraje.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit záměr převést školskou činnost Domu dětí a mládež Hrádek Třebíč městu Třebíč za podmínek a podpory stanovené v materiálu RK-30-2007-11.
Odpovědnost OŠMS
Termín do 30. 11. 2007 informovat město Třebíč
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz