Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-29-2007-22

RK-29-2007-22.doc  RK-29-2007-22pr1.tif  RK-29-2007-22pr2.tif
Číslo materiálu22
Číslo jednacíRK-29-2007-22
NázevPartnerství kraje Vysočina v projektu Nord-Süd-Straßenverbindung Waldviertel - Vysocina, Teil 2, Verkehrsuntersuchung
Zpracoval R. Handa
Předkládá L. Staněk
Počet příloh
Popis problémuNa základě Dohody o spolupráci mezi zemí Dolní Rakousko a krajem Vysočina ze dne 5. září 2002 a Pracovního programu na roky 2006 - 2009 schváleného usnesením Zastupitelstva kraje Vysočina č. 0011/01/2007/ZK probíhá aktivní spolupráce v přípravě projektů dopravní infrastruktury.
Kraj Vysočina v rámci plnění této dohody se spolkovou zemí Dolní Rakousko v oblasti programu Iniciativy Společenství Interreg III A realizoval projekty "II/411, II/152, III/15226 Moravské Budějovice - okružní křižovatka", "Severojižní propojení kraje Vysočina" a "Nord-Süd-Straßenverbindung Waldviertel - Vysocina". Pro rakouskou stranu hranice ještě nebyla vyčerpána celá disponibilní alokace programu. Spolková země Dolní Rakousko chce těchto prostředků využít k realizaci projektu "Nord-Süd-Straßenverbindung Waldviertel - Vysocina, Teil 2, Verkehrsuntersuchung", který má za cíl zjistit intenzitu dopravy na trase severojižního propojení v příhraniční oblasti ve výhledu dvaceti let. Výstupy tohoto projektu napomohou ke stanovení vedení komunikace na území Dolního Rakouska a zároveň řeší její šířkové parametry.
K registraci žádosti je zapotřebí podpisu statutárního zástupce kraje Vysočina na projektové žádosti dle přílohy materiálu RK-29-2007-22, př. 1, kterým se prokazuje partnerství v předkládaném projektu. Statutární zástupce kraje Vysočina na straně 24 projektové žádosti svým podpisem potvrzuje, že údaje uvedené v bodech 3, 7B, 8B a 10 jsou úplné a správné. Překlad obsahu bodů 3 a 10 je uveden v příloze RK-29-2007-22, př. 2. Bod 7B se týká výše celkových nákladů na české straně hranice. Bod 8B se týká struktury financování nákladů na české straně hranice. V bodech 7B a 8B nejsou žádné náklady uvedeny, protože žádný český subjekt se na financování tohoto projektu nepodílí ani finanční účast není z rakouské strany požadována.
Návrh řešení Odbor dopravy a silničního hospodářství doporučuje radě kraje schválit účast kraje Vysočina jako partnera projektu "Nord-Süd-Straßenverbindung Waldviertel - Vysocina, Teil 2, Verkehrsuntersuchung", jehož realizace přispěje k stanovení vedení trasy komunikace na území Dolního Rakouska a zároveň jejích šířkových parametrů. Spolková země Dolní Rakousko nepožaduje v rámci partnerství od kraje Vysočina žádný finanční podíl na nákladech projektu, které činí 16 800 EUR.
StanoviskaOdbor regionálního rozvoje souhlasí s navrženým řešením i návrhem usnesení. Země Dolní Rakousko potřebuje dle podmínek Iniciativy Společenství Interreg IIIA (v tomto případě přeshraniční spolupráce Rakousko - Česká republika) mít minimálně jednoho zahraničního partnera, jinak by byl projekt vyřazen pro nesplnění formálních náležitostí a přijatelnosti. Vzhledem k dosavadní spolupráci se spolkovou zemí Dolní Rakousko, i vzhledem k charakteru projektu "Nord-Süd-Straßenverbindung Waldviertel - Vysocina, Teil 2, Verkehrsuntersuchung" a jeho dopadu a vazbě na připravované akce v kraji Vysočina, je pro spolkovou zemi Dolní Rakousko ideálním partnerem projektu kraj Vysočina.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
účast kraje Vysočina jako partnera v projektu "Nord-Süd-Straßenverbindung Waldviertel - Vysocina, Teil 2, Verkehrsuntersuchung" za podmínek stanovených v materiálu
RK-29-2007-22, př. 1.
Odpovědnost ODSH
Termín 31. 10. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz