Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-29-2007-05

RK-29-2007-05.doc
Číslo materiálu05
Číslo jednacíRK-29-2007-05
NázevNávrh na zařazení nové akce do kapitoly Nemovitý majetek
Zpracoval P. Čermák
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce, řešící havarijní stav elektroinstalace a ohřevu teplé užitkové vody (TUV) v objektu Hotelové školy Třebíč, Sirotčí 4, Třebíč.
Dne 7. 9. 2007 se obrátila ředitelka školy na OM s žádostí o pomoc při řešení havarijní situace v objektu Sirotčí 4, Třebíč. V budově školy byla před zahájením školního roku instalována nová výpočetní technika. V důsledku nárůstu odběru el. energie dochází vlivem přetížení elektrické instalace k jejímu přehřívání a výpadkům proudu v objektu. Při místním šetření bylo zjištěno, že se v budově nachází značné množství dosluhujících lokálních zdrojů ohřevu TUV na hranici životnosti.
Návrh řešení OM hledal řešení tohoto stavu. Návrh předpokládá instalaci nového centrálního ohřevu TUV a zrušení lokálních zásobníků TUV. Realizací akce bude zajištěna efektivní příprava TUV a výrazně snížen požadavek na elektrický příkon. OM navrhuje realizaci provést neprodleně.
K zajištění realizace navrhovaného řešení návrh dále předpokládá zařazení nové akce "Hotelová škola Třebíč - rekonstrukce ohřevu TUV" do přílohy M1, rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, kapitoly Nemovitý majetek, rozpočtu kraje Vysočina na rok 2007. Finanční krytí této nově zařazené akce předpokládá odbor majetkový z úspor u akcí realizovaných v letošním roce.
StanoviskaOdbor ekonomický nemá připomínky k návrhu usnesení s tím, že finanční krytí akce bude zajištěno formou změny rozpisu rozpočtu v rámci přílohy M1.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci "Hotelová škola Třebíč - rekonstrukce ohřevu TUV" do přílohy M1, rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, kapitoly Nemovitý majetek, rozpočtu kraje Vysočina na rok 2007 s tím, že finanční krytí nové akce bude zajištěno změnou rozpisu rozpočtu v rámci přílohy M1.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín říjen 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz