Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-29-2007-04

RK-29-2007-04.doc
Číslo materiálu04
Číslo jednacíRK-29-2007-04
NázevDarování pozemků v k. ú. Podklášteří a obci Třebíč
Zpracoval P. Kolář
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se dodatečný převod pozemku do vlastnictví města Třebíč.
Na kraj Vysočinu se obrátilo město Třebíč se žádostí o projednání bezúplatného převodu pozemků tvořících zámecký park a přístupovou cestu do něj. Město Třebíč připravuje projekt "Revitalizace podzámecké nivy v Třebíči". Projekt má být spolufinancován dle předpokladů města z IOP. Základním předpokladem podání žádosti o financování projektu je vlastnické právo k předmětu dotace - pozemkům. Předmětné žádané pozemky jsou ve vlastnictví kraje Vysočina a byly svěřeny do správy Muzea Vysočiny Třebíč, příspěvkové organizace. Jedná se o veřejně přístupné pozemky - zámecký park - tvořící součást městské zeleně.
Vymezení převáděných pozemků vycházelo z výčtu zpracovaného žadatelem. Následně bylo zjištěno, že město Třebíč neuvedlo další pozemek par. č. 573/3 ostatní plocha, ostatní komunikace o výměře 174 m2. S ohledem na termín zjištění nebylo možné splnit zákonnou podmínku zveřejnění převodu na úřední desce po dobu 30-ti dnů a převod pozemku nemohl být projednán v zastupitelstvu kraje.
Návrh řešení OM navrhuje žádosti města vyhovět a pozemek par. č. 573/3 do vlastnictví města převést. Jedná se o úzký pruh pozemku přiléhající k přístupové cestě (z části komunikace z části mez). Převodem tohoto pozemku bude doplněn již zastupitelstvem kraje rozhodnutý majetkoprávní převod pozemků tvořících zámecký park s funkcí městského parku.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnutí o zveřejnění záměru darování a doporučení zastupitelstvu kraje rozhodnout o darování předmětného pozemku do vlastnictví města Třebíč. Pozemek bude vyjmut ze správy příspěvkové organizace.
StanoviskaZastupitelstvo kraje usnesením 0340/05/2007/ZK rozhodlo převést darem pozemky par č. 13/1 ostatní plocha, zeleň o výměře 28391 m2, par č. 112/3 ostatní plocha, zeleň o výměře 7497 m2 a par č. 573/1 ostatní plocha, ostatní komunikace o výměře 715 m2 vše v k. ú. Podklášteří a obci Třebíč z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví města Třebíč
OKPP a správce majetku nemají námitek k převodu pozemku.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zveřejnit záměr darování pozemku par. č. 573/3 ostatní plocha, ostatní komunikace o výměře 174 m2 k. ú. Podklášteří a obci Třebíč z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví města Třebíč;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout převést darem pozemek par. č. 573/3 ostatní plocha, ostatní komunikace o výměře 174 m2 v k. ú. Podklášteří a obci Třebíč z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví města Třebíč.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín prosinec 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz