Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-28-2007-03

RK-28-2007-03.doc
Číslo materiálu03
Číslo jednacíRK-28-2007-03
NázevDarování pozemků v k. ú. Rokytno na Moravě a obci Nové Město na Moravě
Zpracoval M. Slánský
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o darování pozemků za účelem vybudování chodníku, pro veřejnou zeleň a pro majetkoprávní vypořádání dalších pozemků pro celý záměr města.
Odbor majetkový obdržel dne 21. 5. 2007 od města Nové Město na Moravě žádost o bezúplatný převod pozemků par. č. 180 - trvalý travní porost o výměře 202 m2 a par. č. 181 - trvalý travní porost o výměře 121 m2, vše v k. ú. Rokytno na Moravě a obci Nové Město na Moravě za účelem vybudování chodníku, který by řešil odklonění chodců z nebezpečného úseku silnice II/354.
Tato žádost byla doplněna dne 29. 8. 2007, ve které město Nové Město na Moravě upřesňuje, že má zájem o bezúplatný převod celých pozemků, nikoliv pouze částí těchto pozemků. Nemovitosti budou využity pro výstavbu chodníku, pro založení veřejné zeleně bezprostředně navazující na uvedenou komunikaci a také pro směnu pozemků s vlastníkem par. č. 178 v k. ú. Rokytno na Moravě, která je nezbytná k realizaci celého investičního záměru.
Katastrální úřad pro Vysočinu, Katastrální pracoviště Žďár nad Sázavou, vede předmětné pozemky na listu vlastnictví č. 220 pro výše uvedené k. ú. a obec, kde je jako vlastník uveden kraj Vysočina a správa je zřízena pro organizaci s názvem Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace.
Původní žádost (ze dne 21. 5. 2007) byla projednána na zasedání rady kraje č. 22/2007 dne 10. 7. 2007, na kterém bylo rozhodnuto o zveřejnění darování částí pozemků zastavěných chodníkem a doporučení zastupitelstvu kraje převést darem části výše uvedených pozemků.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje dle článku II. odst. 3 písm. a) Zásad Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina bezúplatný převod pozemků par. č. 180 a 181, vše v k. ú. Rokytno na Moravě a obci Nové Město na Moravě, a to na základě nově doplněné žádosti města.
Převáděné pozemky budou dodatkem zřizovací listiny vyjmuty ze správy příspěvkové organizace kraje Vysočina s názvem Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace.
Návrh předpokládá rozhodnout zveřejnit záměr darování výše uvedených pozemků na úřední desce krajského úřadu a doporučení zastupitelstvu darovat výše uvedené pozemky.
StanoviskaRada kraje usnesením 0920/22/2007/RK rozhodla zveřejnit záměr darovat části pozemků par. č. 180 - trvalý travní porost a par. č. 181 - trvalý travní porost, vše v k. ú. Rokytno na Moravě a obci Nové Město na Moravě do vlastnictví města Nové Město na Moravě a doporučila zastupitelstvu kraje rozhodnout převést darem části pozemků par. č. 180 - trvalý travní porost a par. č. 181 - trvalý travní porost, vše v k. ú. Rokytno na Moravě a obci Nové Město na Moravě z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví města Nové Město na Moravě.
Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace, souhlasí s převodem pozemků.
Odbor dopravy a silničního hospodářství souhlasí s převodem pozemků.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zveřejnit záměr darovat pozemky par. č. 180 - trvalý travní porost a par. č. 181 - trvalý travní porost, vše v k. ú. Rokytno na Moravě a obci Nové Město na Moravě do vlastnictví města Nové Město na Moravě;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout převést darem pozemky par. č. 180 - trvalý travní porost a par. č. 181 - trvalý travní porost, vše v k. ú. Rokytno na Moravě a obci Nové Město na Moravě z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví města Nové Město na Moravě.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 12. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz