Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-27-2007-33

RK-27-2007-33.doc  RK-27-2007-33pr1.xls
Číslo materiálu33
Číslo jednacíRK-27-2007-33
NázevInformace o výsledku výběrového řízení na realizátora úpravy přechodů pro chodce v kraji Vysočina metodou 3D
Zpracoval J. Pokorný
Předkládá Z. Kadlec
Počet příloh
Popis problémuRada kraje Vysočina projednala dne 2. května 2007 návrh na provedení úpravy přechodů pro chodce v kraji Vysočina metodou 3D. Kraj Vysočina obdržel na tuto akci státní účelovou neinvestiční dotaci ve výši 750 tis. Kč v rámci Programu prevence kriminality na místní úrovni - Partnerství na rok 2007. Současně rada kraje v souladu se Zásadami pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na výdaje realizované v rámci uvedeného programu vyčlenila na tuto akci vlastní prostředky ve výši 84 tis. ( povinný 10 % podíl kraje).
Usnesením číslo 0610/16/2007/RK pověřila rada kraje realizací projektu ředitele Krajské správy a údržby silnic Vysočiny (KSÚS) a současně mu uložila zajistit výběr dodavatele prací spojených s úpravou přechodů ve smyslu Pravidel Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina.
Dne 13. července 2007 byla ředitelem KSÚS zveřejněna první výzva k předkládání nabídek na realizaci zakázky na úpravu přechodů metodou 3D. Na základě této výzvy bylo předloženo 5 nabídek v rozmezí od 405 tis. do 1 631 tis. Kč. Po prostudování nabídek bylo zjištěno, že výzva ne zcela jednoznačně specifikovala parametry metody 3D. Vzhledem k tomu, že pro tento druh značení neexistuje státní norma, zrušil ředitel KSÚS zadávací řízení a vypsal nové řízení s přesnější specifikací podmínek pro předložení nabídky.
Na základě nové výzvy (osloveno 6 firem) byly předloženy nabídky od 5 uchazečů. Tři uchazeči byli vyřazeni z důvodu nesplnění podmínky úplnosti obsahu nabídky. Komise ustavená ředitelem KSÚS tedy rozhodovala mezi nabídkou firem KOREKT DIPS Brno, spol. s r.o. (672 255,- Kč) a GEFAB Brno spol. s r.o. (1 940 896,50 Kč). Na základě cenové nabídky a posouzení dalších aspektů nabídky (záruka, trvanlivost apod.) doporučila komise zadat veřejnou zakázku na realizaci úpravy přechodů pro chodce metodou 3D firmě KOREKT DIPS Brno spol. s r.o. Ředitel KSÚS pak dle tohoto doporučení rozhodl o zadání zakázky této firmě.
Vzhledem k tomu, že na realizaci projektu bylo vyčleněno celkem 834 tis. Kč (750 tis. státní dotace a 84 tis. povinný podíl kraje), zůstalo by, při realizaci úprav přechodů metodou 3D dle současného plánovaného počtu, téměř 162 tis. Kč nevyčerpáno. To znamená, že při průměrném nákladu asi 18 200 Kč na jeden přechod (na základě cenové nabídky vybrané firmy), by se dalo upravit namísto původně plánovaných 30, celkem až 46 přechodů. Odbor sekretariátu hejtmana požádal v této souvislosti Ministerstvo financí ČR o změnu rozhodnutí na rozšíření počtu přechodů, které by měly být metodou 3D upraveny. Rozhodnutí dosud nebylo doručeno, předběžný telefonický souhlas k provedení této změny byl vydán.
Návrh řešení Poskytnutá státní účelová dotace musí být dle platných zásad vyčerpána do konce letošního roku, v opačném případě musí být vrácena do státního rozpočtu. Vzhledem k tomu, že je v zájmu kraje maximálně využít jak státní dotaci, tak povinný podíl kraje k účelu, na který byly tyto prostředky poskytnuty (vyčleněny), tzn. zvýšení bezpečnosti obyvatel kraje Vysočina, doporučuje odbor sekretariátu hejtmana rozšířit seznam přechodů v kraji, na kterých bude úprava metodou 3D provedena dle přílohy č. 1.
Přechody, které budou dodatečně upraveny, byly navrženy KSÚS a konzultovány se starosty (odpovědnými pracovníky) příslušných měst a obcí.
StanoviskaOdbor dopravy a silničního hospodářství - souhlasí s návrhem usnesení.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
* informaci o výsledku výběrového řízení na dodavatele prací spojených s úpravou přechodů pro chodce metodou 3D v kraji Vysočina dle materiálu RK-27-2007-33;
* informaci o rozšíření počtu přechodů pro chodce upravených metodou 3D dle materiálu RK-27-2007-33, př. 1.
Odpovědnost odbor sekretariátu hejtmana, odbor dopravy a silničního hospodářství
Termín 31. 12. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz