Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-27-2007-28

RK-27-2007-28.doc
Číslo materiálu28
Číslo jednacíRK-27-2007-28
NázevSetkávání členů Rady kraje Vysočina, představitelů Krajské hospodářské komory kraje Vysočina a reprezentantů významných firem v kraji
Zpracoval D. Uchytilová
Předkládá Z. Kadlec
Počet příloh
Popis problémuZástupci Krajského úřadu kraje Vysočina a Krajské hospodářské komory se na základě zadání od samosprávy dohodli na pořádání pravidelných setkání členů Rady kraje Vysočina (dále jen RK), představitelů Krajské hospodářské komory kraje Vysočina (HKV) a reprezentantů významných firem v kraji. Účelem setkání by mělo být zejména vzájemné informování zúčastněných stran o podstatných záležitostech dotýkajících se jejich společné činnosti, vyhledávání příležitostí pro vzájemnou spolupráci, osobní seznámení a komunikace reprezentantů zúčastněných subjektů. Setkání by se měla pořádat pravidelně 2x ročně, v případě potřeby vícekrát ročně. Akce budou pořádány ve vzájemné spolupráci KHK a RK. Pro setkávání nebude pevně stanoveno místo jednání. Jednání by měla probíhat na vhodně vytipovaných a zajímavých místech kraje Vysočina, která budou schopna nabídnout odpovídající zázemí. Jednání nebude spojováno s žádnými oficiálními akty, jako je např. předávání ocenění, vyhlašování vítězů soutěží apod., neboť takovým spojením by zanikl pracovní charakter setkání. Termín prvního setkání je doporučen na 15. 11. 2007, nejvhodnější časový interval byl stanoven na 16:00 - 20:00.
Návrh řešení Odbor sekretariátu hejtmana doporučuje Radě kraje Vysočina schválit pořádání pravidelných setkání členů rady kraje, představitelů Krajské hospodářské komory kraje Vysočina a reprezentantů významných firem v kraji, s četností cca 2x ročně. Termín prvního setkání je doporučen na 15. 11. 2007 od 16:00 do 20:00 hodin. Navržený program jednání je následující:
- program rozvoje kraje (úvodní informaci přednese náměstkyně hejtmana Ing. Marie Černá, podkladové materiály připraví ORR, účastníci jednání obdrží aktuální verzi PRK na vhodném datovém nosiči /CD, DVD/)
- rozhodující priority a největší investiční akce připravované krajem Vysočina, zejména v souvislosti s ROP a OP (úvodní informaci přednese hejtman kraje Vysočina RNDr. Miloš Vystrčil, podkladové materiály připraví OM + ORR ve spolupráci s ODSH, OŠMS a OSVZ)
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s pravidelným pořádáním setkání členů Rady kraje Vysočina, představitelů Krajské hospodářské komory kraje Vysočina a reprezentantů významných firem v kraji, s četností 2x ročně;
ukládá
odboru sekretariátu hejtmana:
* připravit ve spolupráci s Krajskou hospodářskou komorou kraje Vysočina první setkání a systém pro další setkávání dle materiálu RK-27-2007-28;
* připravit ve spolupráci s odborem regionálního rozvoje a dle potřeby s odborem majetkovým, odborem dopravy a silničního hospodářství, odborem sociálních věcí a zdravotnictví a odborem školství, mládeže a sportu podkladové materiály pro první setkání.
Odpovědnost odbor sekretariátu hejtmana
Termín průběžně
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz