Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-27-2007-16

RK-27-2007-16.doc
Číslo materiálu16
Číslo jednacíRK-27-2007-16
NázevŽádost o pokácení dřevin v k. ú. Česká Bělá a v k. ú. Moravské Budějovice
Zpracoval Z. Maštera
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o souhlas s podáním žádosti o pokácení stromů v trase obchvatů silnic I. třídy.
Ředitelství silnic a dálnic ČR hodlá realizovat stavby "I/34 Česká Bělá - obchvat" a "I/38 Moravské Budějovice - obchvat". V trase obchvatů je třeba pro realizaci stavby pokácet dřeviny. Některé pozemky, na nichž je potřeba dřeviny pokácet, jsou na základě zákona 157/2000 Sb. o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku České republiky do majetku krajů a Rozhodnutí Ministerstva dopravy a spojů č. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001 vlastnictvím kraje Vysočina a usnesením zastupitelstva kraje Vysočina 083/07/01/ZK ze dne 20. 12. 2001 byly svěřeny do správy příspěvkové organizaci s názvem Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace.
Na kraj Vysočinu se obrátilo Ředitelství silnic a dálnic, Správa Jihlava se žádostí o souhlas s pokácením uvedených dřevin rostoucích na pozemcích ve vlastnictví kraje a o pověření podat žádost o souhlas s pokácením uvedených dřevin.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje vyslovit souhlas s podáním žádosti o vydání rozhodnutí o pokácením dřevin, a to prostřednictvím ŘSD, Správa Jihlava. ŘSD ČR Správa Jihlava se zaváže uhradit veškeré náklady a zabezpečit všechny povinnosti související s pokácením dřevin.
Návrh usnesení předpokládá vyslovit souhlas s podáním žádosti o vydání rozhodnutí o pokácení dřevin prostřednictvím ŘSD, pověřit Ředitelství silnic a dálnic ČR Správa Jihlava podáním žádosti o vydání rozhodnutí o pokácení dřevin dle a uzavřít mezi krajem Vysočina a ŘSD, Správa Jihlava dohodu, v níž se ŘSD jako investor staveb zaváže uhradit všechny náklady a splnit všechny povinnosti (zejména případná náhradní výsadba) s vydáním rozhodnutí o pokácení dřevin spojené.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s podáním žádosti prostřednictvím Ředitelství silnic a dálnic ČR, Správa Jihlava o vydání rozhodnutí o pokácením dřevin rostoucích mimo les dle materiálů RK-27-2007-16, př. 1 a RK-27-2007-16, př. 2;
rozhoduje
* pověřit Ředitelství silnic a dálnic ČR, Správu Jihlava k podáním žádosti o vydání rozhodnutí o pokácením dřevin;
* uzavřít dohodu mezi krajem Vysočina a Ředitelstvím silnic a dálnic ČR, Správa Jihlava, ve které se ŘSD, Správa Jihlava zaváže, že uhradí veškeré náklady a splní všechny povinnosti spojené s vydání rozhodnutí o pokácení dřevin.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 10. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz