Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-27-2007-03

RK-27-2007-03.doc
Číslo materiálu03
Číslo jednacíRK-27-2007-03
NázevUzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě v k. ú. a obci Oudoleň
Zpracoval M. Jaroš
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o doporučení zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě na převod pozemků zastavěných chodníky a autobusovými zastávkami do vlastnictví obce.
Kraj Vysočina se ve smyslu zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů, v platném znění a na základě Rozhodnutí MDS ČR č. j. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001 stala vlastníkem silnic II. a III. třídy a dalšího movitého a nemovitého majetku, ke kterému měly příslušnost hospodaření státní příspěvkové organizace SÚS na území kraje Vysočina.
Na odbor majetkový (dále jen OM) se v roce 2005 obrátila obec Oudoleň se žádostí o vydání souhlasu s vybudováním chodníků na části pozemku par. č. 729/1 - ostatní plocha, silnice o výměře 18 711 m2 v k. ú. a obci Oudoleň.
Rada kraje usnesením č. 0298/11/2005/RK ze dne 8. 3. 2005 souhlasila se stavbou chodníků a autobusových zastávek na části pozemku par. č. 729/1 - ostatní plocha, silnice o výměře 18 711 m2 v k. ú. a obci Oudoleň a zároveň schválila zveřejnění záměru darovat obci Oudoleň část pozemku par. č. 729/1 v k. ú. a obci Oudoleň zastavěnou chodníky a autobusovými zastávkami.
Zveřejnění záměru darování na úřední desce krajského úřadu proběhlo ve dnech 16. 3. 2005 až 18. 4. 2005.
Výše uvedený pozemek par. č. 729/1 Katastrální úřad pro Vysočinu, Katastrální pracoviště Havlíčkův Brod vede na listu vlastnictví č. 388, kde je jako výhradní vlastník uvedena Vysočina ve správě ve správě příspěvkové organizace kraje s názvem Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace.
Obec Oudoleň má na zmiňovanou akci přislíbenu státní dotaci od Ministerstva financí ČR. Podmínkou pro poskytnutí dotace je uzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě na pozemky, které budou stavbou dotčeny.
Obec po dokončení akce nechá na své náklady vyhotovit geometrické plány na jejichž základě dojde k majetkoprávnímu vypořádání pozemků.
Zároveň s vybudováním chodníků a autobusových zastávek provede Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace úpravu směrových poměrů a opravu povrchů silnice III/3509. Tím dojde k záboru pozemků ve vlastnictví obce a OM po předložení geometrických plánů zajistí majetkoprávní vypořádání pozemků zastavěných tělesem zmíněné silnice.
Návrh řešení Vzhledem k tomu, že rada kraje souhlasila se stavbou chodníků a autobusových zastávek na části pozemku par. č. 729/1 v k. ú. a obci Oudoleň a zároveň schválila zveřejnění záměru darovat obci Oudoleň část uvedeného pozemku zastavěnou chodníky a autobusovými zastávkami doporučuje, OM uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě, která je podmínkou přidělení dotace MF ČR.
Návrh předpokládá doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě na převod části pozemku par. č. 729/1 v k. ú. a obci Oudoleň do vlastnictví obce.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě, v níž se kraj Vysočina zaváže do 120 dnů po předložení kolaudačního rozhodnutí na stavbu chodníků a autobusových zastávek a geometrického plánu na jejich zaměření převést část pozemku par. č. 729/1 v k. ú. a obci Oudoleň zastavěnou chodníky a autobusovými zastávkami z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví obce Oudoleň.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 6. 11. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz