Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-26-2007-04

RK-26-2007-04.doc  RK-26-2007-04pr1.doc
Číslo materiálu04
Číslo jednacíRK-26-2007-04
NázevZásady Zastupitelstva kraje Vysočina o vymezení majetkových práv a povinností Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace
Zpracoval P. Dvořák
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o úpravu majetkových práv a povinností Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace.
Dne 13. 2. 2007 Zastupitelstvo kraje Vysočina přijalo usnesení č. 0054/01/2007/ZK, ve kterém schválilo Dodatek č. 77 Zřizovací listiny Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvková organizace, Kosovská 16, Jihlava. Dodatkem zřizovací listiny byl mimo jiné rozšířen předmět činnosti v oblasti povinností vlastníka silnic vyplývajících ze zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, ve vztahu k pozemním komunikacím (ochrana před hlukem a vibracemi z provozu na silnicích II.a III. třídy). Změna v předmětu činnosti vyžaduje komplexnější provázání do Zásad Zastupitelstva kraje Vysočina o vymezení majetkových práv a povinností Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace zřizované krajem Vysočina.
Návrh řešení Na základě návrhu odboru majetkového a odboru dopravy a silničního hospodářství je předkládán návrh Zásad Zastupitelstva kraje Vysočina o vymezení majetkových práv a povinností Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace zřizované krajem Vysočina, dle materiálu RK-26-2007-04, př. 1.
Oproti současně platným Zásadám Zastupitelstva kraje Vysočina o vymezení majetkových práv a povinností příspěvkových organizací správy a údržby silnic, návrh obsahuje změny a úpravy které se týkají:
- rozšíření povinnosti organizace zabezpečovat úkoly stanovené zákonem č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, vlastníku popřípadě správci pozemní komunikace, tj. na silnicích II. a III. tříd ve vlastnictví kraje Vysočina
- technické úpravy textu v Čl. 2, odst. 3, písm. o), týkající se platného zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění pozdějších předpisů (stavební zákon),
- rozšíření oprávnění organizace jménem zřizovatele a na základě zmocnění zřizovatele zastupovat vlastníka a vyjadřovat stanovisko vlastníka silnic II. a III. třídy, ve správních a obdobných řízeních podle zákona č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů.
Z důvodu komplexní úpravy majetkových práv a povinností v jednom "dokumentu" návrh předpokládá zrušit dosud platné Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina o vymezení majetkových práv a povinností Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace zřizované krajem Vysočina ze dne 13. 2. 2007 č. 3/05.
StanoviskaS návrhem úprav Zásad dle materiálu RK-26-2007-04, př. 1 souhlasí odbor dopravy a silničního hospodářství, odbor sekretariátu ředitele a krajského živnostenského úřadu, odbor ekonomický a ředitel Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina o vymezení majetkových práv a povinností Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvková organizace zřizované krajem Vysočina dle materiálu RK-26-2007-04, př. 1.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 18. 9. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz