Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-25-2007-16

RK-25-2007-16.doc
Číslo materiálu16
Číslo jednacíRK-25-2007-16
NázevSouhlas se stavbou a uzavření nepojmenované smlouvy - k.ú. Komorovice
ZpracovalJ. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuNa OM se obrátila obec Komorovice se žádostí o souhlas se stavebními úpravami na pozemku par. č. 495/18 v k.ú. a obci Komorovice a současně žádá o majetkoprávní vypořádání pozemku po realizaci stavby. Uvedená stavba řeší úpravu křižovatky silnic II/347 a III/34773. Krajská správa a údržba silnic Vysočiny prováděla rekonstrukci této křižovatky a obec má nyní v úmyslu navázat na rekonstrukci a vybudovat na uvedeném pozemku chodník a odbočovací pruh pro autobusy.
Uvedený pozemek získal kraj Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ČR čj. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001. Zřizovací listinou byl dán do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Pelhřimov, resp. podle Rozhodnutí o sloučení příspěvkových organizací vydaného krajem Vysočina a schváleného Zastupitelstvem kraje Vysočina usnesením č. 0523/08/2006/ZK ze dne 7. 11. 2006, účinného od 1. 1. 2007, byl tento pozemek svěřen do správy organizace s názvem Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace.
Uvedený pozemek je Katastrálním úřadem pro Vysočinu, katastrálním pracovištěm Pelhřimov veden na LV č. 348 pro k.ú. a obec Komorovice .
Návrh řešení OM navrhuje vzhledem k celkové rekonstrukci křižovatky prováděné naší příspěvkovou organizací vydat souhlas s dotčením pozemku ve vlastnictví kraje. Krajská správa a údržba silnic, provoz Pelhřimov vydal souhlasné stanovisko k požadovaným stavebním úpravám a uvádí, že se jedná o akci navazující na stavbu realizovanou K SÚS.
Usnesení předpokládá vyslovit souhlas se stavbou, rozhodnout uzavřít s obcí Komorovice smlouvu zakládající právo provést stavbu, zveřejnit záměr darovat část dotčeného pozemku do vlastnictví obce a doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout darovat část tohoto pozemku do vlastnictví obce Komorovice.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, provoz Pelhřimov vydala souhlas se stavebními úpravami na pozemku par. č. 495/18 v k.ú. a obci Komorovice.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavebními úpravami na pozemku par. č. 495/18 v k.ú. a obci Komorovice prováděnými v rámci projektu Silnice II/347 Komorovice;
rozhoduje
* uzavřít nepojmenovanou smlouvu mezi krajem Vysočina jako vlastníkem dotčeného pozemku a obcí Komorovice jako investorem;
* zveřejnit na úřední desce záměr darovat část pozemku par. č. 495/18 v k.ú. a obci Komorovice zastavěného chodníkem do vlastnictví obce Komorovice;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout darovat část pozemku par. č. 495/18 v k.ú. a obci Komorovice zastavěného chodníkem do vlastnictví obce Komorovice.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 2007- 9- 30
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz