Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-25-2007-12

RK-25-2007-12.doc  RK-25-2007-12pr1.doc
Číslo materiálu12
Číslo jednacíRK-25-2007-12
NázevStavební záměr "ÚSP Lidmaň - zřízení ubytovací jednotky"
Zpracoval J. Lukáš
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina je vlastníkem objektu ÚSPm Lidmaň. Záměr řeší formou stavebních úprav zřízení samostatné ubytovací jednotky v přízemí zděné budovy Ústavu sociální péče pro mládež v Lidmani, a to se samostatným vstupem z exteriéru budovy - z pozemkové parcely č. 903/1.
Odbor majetkový nechal, po stanovení základních požadavků odborem sociálních věcí a zdravotnictví, zpracovat stavební záměr na uvažované stavební úpravy.
OM konstatuje, že objekt je k uvažovanému záměru podmínečně vhodný bez výskytu obzvláště finančně náročných úprav.
Návrh řešení V materiálu RK-25-2007-12, př. 1 je předkládán radě kraje k projednání stavební záměr "ÚSP Lidmaň - zřízení ubytovací jednotky".
K uvažovanému záměru budou provedeny stavební úpravy vytvořící samostatnou ubytovací jednotku s vlastním vstupem a sociálním zařízením - kabina WC (stávající) + umývárna se stavebně upraveným sprchovým koutem a umyvadlem. Osvětlení a větrání všech prostor zůstane i nadále přirozené - okny v obvodovém zdivu.
Koncepce návrhu splňuje požadavky vyhl. č. 410/2005 Sb. "O hygienických požadavcích na prostory a provoz zařízení a provozoven pro výchovu a vzdělání dětí a mladistvých".
Návrh předpokládá schválení předloženého stavebního záměru a schválení nové stavební akce "ÚSP Lidmaň - zřízení ubytovací jednotky" do rozpočtu kraje Vysočina, kapitola Nemovitý majetek, příloha M2. Akce bude zdrojově kryta změnou rozpisu rozpočtu v rámci úspor u akcí uvedených v příloze M2 schváleného rozpočtu.
StanoviskaOdbor sociálních věcí a zdravotnictví podporuje schválení předloženého stavebního záměru, jehož cílem je vytvořit možnost odděleného bydlení v rámci Ústavu sociální péče Lidmaň. Oddělené bydlení pro jednoho klienta v rámci pobytového zařízení je využitelné dvojím způsobem. Jednak v případě potřeby řešení obtížné situace, kdy některý z klientů není vzhledem ke svému onemocnění schopen soužití na dvou nebo vícelůžkovém pokoji, přičemž v zařízení tohoto typu k takovým situacím opakovaně dochází. Druhou možností využití odděleného bydlení je nácvik samostatnějšího života mimo běžné oddělení v případě klientů, kteří jsou v rámci svého osobního rozvoje této samostatnosti schopni.
Ústav sociální péče Lidmaň má prostory vhodné k vytvoření odděleného bydlení pro jednoho klienta, které lze s poměrně nízkými náklady přizpůsobit tomuto účelu.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* stavební záměr "ÚSP Lidmaň - zřízení ubytovací jednotky" dle materiálu RK-25-2007-12, př. 1;
* zařazení nové akce "ÚSPm Lidmaň - zřízení ubytovací jednotky", do přílohy M2, která je součástí kapitoly Nemovitý majetek.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín říjen 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz