Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-25-2007-05

RK-25-2007-05.doc
Číslo materiálu05
Číslo jednacíRK-25-2007-05
NázevNávrh na zařazení nových akcí do rozpočtu kraje
Zpracoval P. Čermák
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh zařazení nových akcí do rozpočtu.
Odbor majetkový připravuje výhled potencionálních akcí v rámci položek "Technická zhodnocení a vyjmenované opravy" pro realizaci v roce 2008. Vzhledem k tomu, že inženýrsko-investorská příprava akcí vyžaduje delší čas, je vhodné a potřebné zahájit projekční práce některých akcí v roce předcházejícím roku výstavby.
Návrh řešení Návrh předpokládá zařazení nových akcí do přílohy M1, která rozepisuje položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství na kapitole Nemovitý majetek rozpočtu kraje na rok 2007. Jedná se o dvě akce:
* VOŠ a SŠ veterinární, zemědělská a zdravotnická Třebíč - rekonstrukce šaten a elektroinstalace
* SŠ řemesel Třebíč - oprava oken, konstrukcí a elektroinstalace
Finanční krytí těchto nově zařazených akcí (v rozsahu nákladů na projektovou dokumentaci) předpokládá odbor majetkový z úspor u akcí realizovaných v letošním roce bez zvýšení rozpočtu kapitoly. Vypracování projektových dokumentací u výše uvedených akcí umožní zajistit v letošním roce přípravu včetně vyřízení stavebního řízení.
StanoviskaOdbor ekonomický souhlasí se zařazením nových akcí dle předloženého návrhu řešení. Zařazení těchto nových akcí do přílohy M1, položka Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, kapitola Nemovitý majetek v roce 2007 bude řešeno formou změny rozpisu rozpočtu v rámci této přílohy.
OŠMS doporučuje zařadit novou akci VOŠ a SŠ veterinární, zemědělská a zdravotnická Třebíč. Jedná se o první etapu postupných stavebních úprav, které podporují sloučení škol a následné kroky školy, které vedly k uvolnění prostor bývalé střední zdravotnické školy v majetku města.
OŠMS nemá námitek k zařazení SŠ řemesel Třebíč, avšak doporučuje soustředit prostředky pouze na potřebné úpravy dílen v areálu Žďárského a v případě areálu Demlova realizovat pouze nezbytné úpravy (např. havarijní stav).
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
* zařadit novou akci VOŠ a SŠ veterinární, zemědělská a zdravotnická Třebíč - rekonstrukce šaten a elektroinstalace do přílohy M1, rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, kapitola Nemovitý majetek v rozpočtu kraje Vysočina na rok 2007;
* zařadit novou akci SŠ řemesel Třebíč - oprava oken, konstrukcí a elektroinstalace do přílohy M1, rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, kapitola Nemovitý majetek v rozpočtu kraje Vysočina na rok 2007
s tím, že finanční krytí bude řešeno formou změny rozpisu rozpočtu v rámci přílohy M1.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín 31. 8. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz