Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-25-2007-04

RK-25-2007-04.doc
Číslo materiálu04
Číslo jednacíRK-25-2007-04
NázevNávrh na zařazení nové akce do rozpočtu kraje
Zpracoval J. Lukáš
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh zařazení nové akce do rozpočtu.
Kraj Vysočina je vlastníkem objektu OA Pelhřimov, Jirsíkova 875, Pelhřimov. Koncem května 2007 neznámí pachatelé pobořili keramickou zídku oddělující pozemek OA Pelhřimov od pozemků soukromých majitelů. Jedná se o zídku v celkové délce cca 25 metrů a výšce 1,5 metru. O tomto byla informována i Policie ČR. Pachatel nebyl zjištěn a Usnesením ze dne 9. 7. 2007 Policejní orgán Okresního ředitelství Policie ČR, Obvodní oddělení Pelhřimov věc odložil. Záležitost se v současné době na podnět OM dále řeší přes pojišťovnu.
Návrh řešení Vzhledem k výše popsanému stavu považuje OM za potřebné zídku obnovit, aby se zabránilo vniknutí nepovolaných osob na soukromé pozemky a opačně.
Je navrženo toto technické řešení: oplocení je navrženo jako plotová zeď se sloupky ze systému pohledových betonových tvárnic. Vyzděna bude na monolitickém železobetonovém věnci, kterým bude opatřena koruna stávajícího soklu oplocení. K propojení věnce s korunou soklu se provede v místě navrhovaných sloupků oplocení navrtání zdi - vždy 4 ks otvorů O 12 mm do hloubky 300 mm a v plotových polích vždy á 200 mm otvory O 12 mm do hloubky 100 mm, do kterých se osadí na chemickou zálivku tyčová výztuž sloupků, resp. spona věnce. Řešení je v souladu se zájmy památkové péče.
OM navrhuje zařazení nové akce "OA Pelhřimov - Oprava zdi", do přílohy M1, která rozepisuje položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství na kapitole Nemovitý majetek rozpočtu kraje na rok 2007. Finanční krytí nově zařazené akce předpokládá odbor majetkový z úspor u akcí realizovaných v letošním roce bez zvýšení rozpočtu kapitoly.
StanoviskaOŠMS souhlasí se zařazením akce do rozpočtu a realizací v letošním roce.
Odbor ekonomický souhlasí se zařazením nové akce dle předloženého návrhu řešení. Zařazení této nové akce do přílohy M1, položka Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, kapitola Nemovitý majetek v roce 2007 bude řešeno formou změny rozpisu rozpočtu v rámci této přílohy.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci "OA Pelhřimov - Oprava zdi" do přílohy M1, rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, kapitola Nemovitý majetek v rozpočtu kraje Vysočina na rok 2007 s tím, že finanční krytí bude řešeno formou změny rozpisu rozpočtu v rámci přílohy M1.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín 31. 8. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz