Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-25-2007-02

RK-25-2007-02.doc
Číslo materiálu02
Číslo jednacíRK-25-2007-02
NázevŽádost městyse Havlíčkova Borová o darování dlažebních kostek
Zpracoval P. Kolář
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se žádost městyse o darování dlažby, která bude v rámci rekonstrukce silnice nahrazena jiným povrchem.
Starosta městyse Havlíčkova Borová se obrátil na krajský úřad se žádostí o darování žulových dlažebních kostek. Obdobný případ v minulosti řešil kraj Vysočina prodejem dlažby městu Náměšť nad Oslavou za cenu 100 Kč/m2.
V rámci investiční akce III/3507 Havlíčkova Borová bude většina stávající žulové dlažby odstraněna a nahrazena živičným povrchem. Celkem se jedná o cca 4180 m2 dlažby. Městys na základě vyžádání OM zpřesnil žádost co do konkretizace využití a množství. Městys žádá o celkem 2100 m2 dlažby na zadláždění pozemků v centru, v městské památkové zóně.
V této souvislosti bylo ze strany OM prověřováno i využití dlažby pro potřeby kraje - zadláždění nádvoří zámku ve Zboží v rámci investiční akce Ústav sociální péče Zboží - rekonstrukce. Jedná se o cca 1000 m2 dlažby. Využití materiálu investora by zlevnilo stavbu resp. umožnilo využít plánované prostředky pro jiné práce.
KSÚSV je poměrně značně finančně zatížena probíhající investiční akcí s názvem "SÚS Havlíčkův Brod - cestmistrovství Ledeč nad Sázavou". Zdrojově je akce pokrývána odvody z investičního fondu PO. KSÚSV navrhuje nepotřebnou žulovou dlažbu prodat za tržní cenu (cca 400 Kč/m2) a získané prostředky využít pro potřeby PO.
Návrh řešení OM navrhuje po všech projednáních a konzultacích žulovou dlažbu obci nepřevádět. Část vytěžené dlažby by mohla být použita na zádlažbu nádvoří v ÚSP Zboží. Zbylou část navrhuje OM prostřednictvím KSÚSV prodat za tržní ceny. Výnos z prodeje KSÚSV využije pro své potřeby - správu a rozvoj majetku kraje ve správě této PO.
StanoviskaODSH - navrhuje nepřevádět žulovou dlažbu obci, využít ji pro vlastní potřeby, případně prodat za tržní ceny prostřednictvím KSÚSV a výnos z prodeje vložit do silniční sítě kraje Vysočina.
KSÚSV navrhuje žulovou dlažbu obci nepřevádět a prodat jí za tržní cenu. Výtěžek z prodeje navrhuje využít ke krytí investičních nákladů na výstavbu cestmistrovství v Ledči nad Sázavou.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
* nepřevádět žulovou dlažbu, která bude odstraněna v rámci investiční akce III/3507 Havlíčkova Borová, do vlastnictví městyse Havlíčkova Borová;
* využít část odstraněné dlažby na zádlažbu nádvoří v ÚSP Zboží;
* zbylou část odstraněné dlažby prodat za tržní cenu a výnos použít pro správu a rozvoj majetku kraje ve správě Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 8. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz