Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-24-2007-33

RK-24-2007-33.doc  RK-24-2007-33pr1.tif
Číslo materiálu33
Číslo jednacíRK-24-2007-33
NázevZměna rozhodnutí projektu "Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina"
Zpracoval O. Popelová
Předkládá T. Čihák
Počet příloh
Popis problémuJedná se o schválení změny rozhodnutí k projektu "Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina" (dále jen "projekt"). Změna se týká snížení celkových realizačních nákladů a změny výše financí v jednotlivých položkách rozpočtu projektu.

Kraj Vysočina realizuje od 1. 2. 2005 v rámci Společného regionálního operačního programu projekt "Budování rozvojového partnerství za účelem posílení při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina" Tomuto projektu bylo dne 19. 12. 2005 vydáno Rozhodnutí o účasti státního rozpočtu a strukturálních fondů EU na financování akce (projektu) včetně podmínek k rozhodnutí, které Rada kraje Vysočina schválila 6. 12. 2008 usnesením č. 1615/38/2005 (Rada kraje souhlasí
* s daty uvedenými v Rozhodnutí o registraci akce v informačním systému podle materiálu RK-38-2005-75, př. 1;
* s Podmínkami k Rozhodnutí o účasti státního rozpočtu a strukturálních fondů EU na financování projektu podle materiálu RK-38-2005-75, př. 2.)
Při realizaci projektu došlo v 1. etapě projektu k úsporám nákladů díky levnějšímu provedení a MMR nepovolilo přesun těchto uspořených financí do druhé etapy. Zároveň dle aktuální situace ve způsobu realizace projektu bylo třeba změnit i rozpis financí v jednotlivých položkách rozpočtu projektu. Na základě těchto skutečností připravil Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina (dále jen "ORR") Oznámení konečného příjemce o změnách projektu, které odráží výše uvedené změny. Dle tohoto oznámení vypracoval Řídící orgán SROP nové Rozhodnutí o účasti státního rozpočtu a strukturálních fondů EU na financování akce (projektu) včetně podmínek k rozhodnutí.
Návrh řešení ORR navrhuje se schválit Podmínky k Rozhodnutí o účasti státního rozpočtu a strukturálních fondů EU na financování projektu.
Podmínky vychází z obecně závazných právních předpisů. Některá ustanovení jsou vzhledem k právní formě a postavení kraje nadbytečná, nicméně nezpůsobují vadnost právního úkonu.
Podle ustanovení § 59 odst. 2 písm. e) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, rozhoduje rada kraje o nabytí a převodu movitých věcí na kraj včetně peněz.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
Rozhodnutí o účasti státního rozpočtu a strukturálních fondů EU na financování projektu podle materiálu RK-24-2007-33, př. 1.
Odpovědnost odbor regionálního rozvoje
Termín 31. 8. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz