Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-24-2007-17

RK-24-2007-17.doc
Číslo materiálu17
Číslo jednacíRK-24-2007-17
NázevDarování pozemků v k. ú. Podklášteří a obci Třebíč
Zpracoval P. Kolář
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuNa kraj Vysočinu se obrátilo město Třebíč se žádostí o projednání bezúplatného převodu pozemků tvořícího zámecký park a přístupovou cestu do něj. Město Třebíč připravuje projekt Podzámecká niva. Urbanistická studie koncipuje celý prostor nivy a navazující plochy jako městskou pobytovou rekreační louku, která bude mít, a svým vybavením umožní, další funkční využití, která jsou v tomto prostoru již provozována v nevyhovujících současných podmínkách. Prostor má umožnit pořádání kulturních a masových sportovně rekreačních akcí pod širým nebem. Současně bude sloužit pro krátkodobou rekreaci obyvatel města a umožní snadnou pěší prostupnost do navazujících obytných a rekreačních území ( Polanka, Týn, areál Zámku, Zámostí, centrum města). Projekt předpokládá revitalizaci území s doplněním o účelové stavby sloužící záměru.
Projekt má být spolufinancován dle předpokladů města z ROP. Základním předpokladem podání žádosti o financování projektu je vlastnické právo k předmětu dotace - pozemkům. Předmětné pozemky jsou ve vlastnictví kraje Vysočina a byly svěřeny do správy Muzea Vysočiny Třebíč, příspěvkové organizace. Jedná se o veřejně přístupné pozemky - zámecký park - tvořící součást městské zeleně.
Návrh řešení OM navrhuje žádosti města vyhovět a pozemky do vlastnictví města převést. Jedná se o území tvořící zámecký park resp. městský park. Území zůstane nadále veřejně přístupnými plochami v péči města. Realizace projektu je v souladu se záměry města a funkčními regulativy území. Bezúplatný převod je v souladu se Zásadami Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina - pozemky budou sloužit veřejně prospěšným účelům.
StanoviskaOKPP a správce majetku nemají námitek k převodu pozemků.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zveřejnit záměr darování pozemků par č. 13/1 ostatní plocha, zeleň o výměře 28391 m2, par č. 112/3 ostatní plocha, zeleň o výměře 7497 m2 a par č. 573/1 ostatní plocha, ostatní komunikace o výměře 715 m2 vše v k. ú. Podklášteří a obci Třebíč z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví města Třebíč.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 10. 8. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz