Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-24-2007-10

RK-24-2007-10.doc
Číslo materiálu10
Číslo jednacíRK-24-2007-10
NázevUzavření smlouvy zakládající právo stavby v k. ú. Petrovice u Třebíče a obci Petrovice
Zpracoval M. Jaroš
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuTento materiál projednává uzavření smlouvy zakládající právo stavby chodníku na pozemku ve vlastnictví kraje.
Krajský úřad kraje Vysočina, Odbor majetkový (dále jen OM) obdržel žádost obce Petrovice o uzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu chodníku na části pozemku par. č. 1445/1 v k. ú. Petrovice u Třebíče a obci Petrovice. Katastrální úřad pro Vysočinu, Katastrální pracoviště Třebíč vede tento pozemek na listu vlastnictví č. 315 pro uvedené katastrální území a obec, kde je jako vlastník pozemku uveden kraj Vysočina ve správě Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace.
Investor musí, v souladu s ustanovením § 110 odst. 2 zákona č. 183/2006 Sb. doložit ke stavebnímu řízení právo založené smlouvou provést stavbu mimo jiné i na dotčeném pozemku ve vlastnictví kraje Vysočina. Tato smlouva musí být podkladem pro podání žádosti o stavební povolení. Po vydání kolaudačního rozhodnutí dojde k vyhotovení GP na náklady investora a následně k majetkoprávnímu vypořádání pozemků pod stavbou.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje rozhodnout uzavřít nepojmenovanou smlouvu, která investorům založí právo provést příslušnou stavbu a bude sloužit jako jeden z podkladů pro stavební řízení v k. ú. Petrovice u Třebíče a obci Petrovice.
Návrh předpokládá rozhodnout uzavřít smlouvu zakládající právo stavby chodníku.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace souhlasí se stavbou chodníku za podmínky splnění závazných podmínek pro provedení stavby.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít smlouvu zakládající právo stavby chodníku na části pozemku par. č. 1445/1 v k. ú. Petrovice u Třebíče a obci Petrovice mezi krajem Vysočina a obcí Petrovice.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 8. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz