Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-24-2007-02

RK-24-2007-02.doc
Číslo materiálu02
Číslo jednacíRK-24-2007-02
NázevZveřejnění záměru převodu pozemku v k. ú. a obci Telč
Zpracoval P. Kolář
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o zveřejnění záměru bezúplatného převodu pozemku do vlastnictví ČVUT v Praze.
Dopisem ze dne 11. 7. 2007 se na hejtmana kraje obrátil rektor Českého vysokého učení technického v Praze se žádostí, zda by bylo možné získat bezúplatným převodem pozemek par. č. 7305/1 v k. ú. Telč. ČVUT na svém pracovišti v Telči zajišťuje vysokoškolskou výuku. Záměrem ČVUT je vybudovat na předmětném pozemku nemovitosti sloužící převážně k ubytování studentů a také pro laboratorní jednotku. Jedná se o společný záměr ČVUT v Praze, Masarykovy university v Brně a Akademie věd ČR -Ústavu teoretické a aplikované mechaniky. I tyto subjekty v Telči již působí a záměr by měl vytvořit podmínky pro rozvoj jejich dalších činností ve městě. Bližší je obsaženo v žádosti, jenž je obsahem materiálu
RK-24-2007-02 př.1.
Předmětný pozemek je ve správě Gymnázia Otokara Březiny a Střední odborné školy Telč. Pozemek škola nevyužívá, je na něm sad a není předpoklad jeho budoucího využití pro potřeby školy.
Ve věci se dne 31. 7. 2007 uskutečnilo jednání za účasti zástupců samosprávy kraje Vysočina, krajského úřadu, ČVUT v Praze, MU v Brně, AV ČR a města Telč. Zde byly podrobně zástupcům kraje představeny záměry a cíle všech subjektů a deklarován společný zájem na záměru, který bude i doložen formou smlouvy.
Návrh řešení OM navrhuje rozhodnout zveřejnit záměr darování předmětného pozemku na úřední desce krajského úřadu. Tento nezbytný úkon musí předcházet dalšímu projednávání majetkoprávního převodu a jeho podmínek v samosprávných orgánech kraje. Je navrhováno převést pozemek bezúplatně s ohledem na veřejně prospěšné účely jeho využití a zájem kraje Vysočina podpořit rozvoj vysokoškolských pracovišť a pracovišť AV ČR na území kraje.
StanoviskaOŠMS souhlasí s návrhem usnesení.
Návrh usneseníRada kraje
Rozhoduje
zveřejnit záměr bezúplatného převodu pozemku par. č. 7305/1, ostatní plocha, kulturní a osvětová plocha o výměře 21 023 m2 v k. ú. a obci Telč z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví Českého vysokého učení technického v Praze.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 10. 8. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz