Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-23-2007-86

RK-23-2007-86.doc  RK-23-2007-86pr1.xls
Číslo materiálu86
Číslo jednacíRK-23-2007-86
NázevNávrh na změnu investičního plánu Nemocnice Nové Město na Moravě
Zpracoval D. Buřičová
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuRada kraje dne 17. 4. 2007 usnesením č. 0542/14/2007/RK schválila investiční plán Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvkové organizace na rok 2007 .
Návrh řešení Nemocnice předložila žádost o změnu investičního plánu z následujících důvodů:
* Centrální laboratoře a vybavení - změna nákladů z důvodu upřesnění ceny z výběrového řízení na vybavení a nutné vícepráce.
* Ambulance respiračních chorob TRN a vybavení - změna nákladů z důvodu nutných víceprací.
* Vjezd do nemocnice - předpokládané navýšení ceny z důvodu změny technického řešení a organizace dopravy uvnitř areálu nemocnice.
* Hašení - heliport - navýšení ceny v důsledku zvýšení požadavku HZS na technické řešení.
* Vstupní objekt - vypracování projektu na dokončení stavebních oprav vstupního objektu nemocnice.
* Bourání sila a komínu - zaslána žádost se souhlasem kraje na získání prostředků ze státního rozpočtu na r. 2007 - současně bude řešen objekt energobloku a havarijní stav komínu.
* Výstavba nového komínu pro plynovou kotelnu - zaslána žádost se souhlasem kraje na získání prostředků ze státního rozpočtu na r. 2007 - bude řešena náhrada za zbouraný komín energobloku.
* Přemístění trafostanice - o část prostředků zažádáno ze státního rozpočtu na r. 2007. Bude řešena příprava na zajištění dodávky el.energie pro rekonstruovaný pavilon interních oborů.
* Stavební úpravy pro gamakameru - část stavebních úprav nutných pro instalaci nové gamakamery byla původně zahrnuta do položky "Gamakamera" v části movitý majetek. Podle zpracovaného technologického projektu je nutno provést statické vyztužení podlah z důvodu vyšší hmotnosti nové gamakamery a potřebné stavební úpravy.
* Sociální pokoje na LTRN - s ohledem na odsouhlasení sociálních lůžek bude provedena postupná přestavba pavilonu III na LTRN Buchtův kopec.
* Gamakamera včetně CT - bude realizována akce dle nabídky upgrade gamakamery na gamakameru s CT, které rozšiřuje možnosti vyšetření pacientů. Stávající gamakamera je umístěna na oddělení nukleární medicíny, v provozu je od roku 1995, některé náhradní díly nutné pro provoz jsou již nedostupné.
* Vybavení mamografického pracoviště - původní záměr obměny mamografu na oddělení radiologie byl rozšířen o obměnu UZV přístroje, který po 11 letech provozu vykazuje postupné zhoršování kvality obrazu a provozních parametrů. Nové přístroje umožní vyšší kvalitu vyšetření a rozšiřují možnosti práce se snímky - archivace i přenos.
* Infuzní pumpa (JIP) - na základě výběrového řízení byla dosaženo nižší pořizovací ceny než 40 tis. (současná hranice pro investiční majetek) - hrazeno tedy z provozu.
* Defibrilátor (JIP) 5 ks - jedná se o obměnu nevyhovujících zastaralých přístrojů na ORL a očním operačním sále, na ergometrické ambulanci a interní JIP a doplnění chybějícího defibrilátoru na operačním sále urologie a vyšetřovně fibroskopie v nově budované TRN ambulanci.
* Argonová plazmatická koagulace - jedná se o náhradu za elektrokoagulaci, která je po 18 letech provozu na gastroenterologické ambulanci již neopravitelná. Cena navýšena na základě výběrového řízení.
* Dialyzační monitory - cena snížena upřesněním požadavku oddělení hemodialýzy o náhradu za dosluhující přístroje na základě výběrového řízení.
* Kolposkop - náhrada za neopravitelný přístroj a doplnění vybavení vyšetřovny na oddělení gynekologie. Cena upřesněna na základě výběrového řízení.
* Infuzní pumpa - na základě výběrového řízení byla dosažena pořizovací cena za přístroj nižší než 40 tis. (současná hranice pro investice).
* Oxymetr pro porodnické účely - nabízený přístroj nevyhovuje požadavkům oddělení.
* Bilirubinometr - stávající přístroj se ještě podařilo opravit, obměna bude nutná ve výhledu 2-3 let.
* EKG Holter - přístroj je určen pro monitorování činnosti srdce pacientů dětského oddělení.
* Ventilátor (ARO) - cena snížena na základě výběrového řízení. Přístroj doplňuje chybějící ventilátor lůžkové části oddělení.
* Oční laser - náhrada za neopravitelný laser na očním oddělení. Navýšení ceny je způsobeno změnou parametrů laserového přístroje.
* SW CT perfuze pro dg mozkové ischémie v akutní fázi - předpokládaný termín dokončení vývoje SW se posunul do příštího roku, proto zatím nebude realizováno.
* Obměna UZV přístroje ATL HDI 3000 - požadavek na obměnu byl zahrnut do položky "Vybavení mamografického pracoviště".
* Kombinovaný elektroléčebný terapeutický přístroj BTL - pořizovací cena za přístroj byla výrobcem v rámci akce snížena pod hranici pro investice.
* Konvektomat - náhrada za neopravitelný konvektomat v kuchyni nemocnice. Cena snížena na základě VŘ.
* Bodypletysmograf - nebude realizován.
* Centrála na INT - JIP - náhrada za neopravitelnou stávající centrálu na INT - JIP.
* Postele na dialýzu - výměna dosluhujících nevyhovujících lůžek na oddělení hemodialýzy.
* Sprchové lůžko pro INT oddělení - dovybavení interního oddělení pro provádění osobní hygieny imobilních pacientů na oddělení.
* Odběrové váhy - náhrada za nevyhovující neopravitelné odběrové váhy na transfuzním oddělení.
* Dýchací přístroj BIPAP Hormony - položková cena snížena dodavatelem pod hranici investice.
* Vyhřívané lůžko - doplnění vybavení novorozeneckého oddělení. Stávající kapacita je nedostatečná.
* Osobní automobil - obměna dosluhujícího vozového parku nemocnice.
* Převozové vozidlo - obměna dosluhujícího vozového parku nemocnice.
* Videoprocesor se zdrojem - vybavení nového pracoviště TRN ambulance pro provádění fibroskopií.
* Vaginální sonda k UZV přístroji - dovybavení UZV přístroje (pořízeno v minulém roce) sondou umožňující rozšířit spektrum vyšetření na gynekologické ambulanci.
* Myčka nádobí pro zaměstnaneckou jídelnu - náhrada stávající neopravitelné myčky nádobí v zaměstnanecké jídelně.
* Gynekologické vyšetřovací křeslo - doplnění vybavení vyšetřovny v nově opravené lůžkové části gynekologického oddělení.
Rada kraje zmiňovaným usnesením dále zmocnila ředitele nemocnic k použití účetního zůstatku investičního fondu k 31. 12. 2006 k dofinancování investičních akcí roku 2007 za předchozího souhlasu orgánů kraje. Návrh změny investičního plánu uvedený v příloze RK-23-2007-86, př. 1 má již zapracován požadavek na zapojení investičního fondu na úhradu investičních akcí ve výši 10,9 mil. Kč.
Radě kraje se navrhuje schválit uvedenou změnu investičního plánu nemocnice pro rok 2007, přičemž objem závazného ukazatele dotace na investice zůstává nezměněn.
StanoviskaEkonomický odbor k předloženému návrhu změny investičního plánu nemá připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
změnu investičního plánu Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvkové organizace pro rok 2007 dle materiálu RK-23-2007-86, př. 1, přičemž objem závazného ukazatele dotace na investice zůstává nezměněn.
Odpovědnost Nemocnice Nové Město na Moravě, p. o., OSVZ
Termín ihned
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz