Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-23-2007-79

RK-23-2007-79.doc  RK-23-2007-79pr1.doc  RK-23-2007-79pr1upr1.doc
Číslo materiálu79
Číslo jednacíRK-23-2007-79
NázevVeřejný portál zdravotnických služeb kraje Vysočina
Zpracoval D. Buřičová, R. Hošek
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuK rozšíření informovanosti pacientů o zdravotnických službách poskytovaných v kraji Vysočina v květnu 2007 začaly práce na Veřejném portálu zdravotnických služeb kraje Vysočina (dále jen VPZS). V souvislosti s dosavadní spoluprací kraje a firmy STAPRO s. r. o., na Zdravotním plánu kraje Vysočina, byla využita i nabídka spolupráce na VPZS, především z důvodu využití dosud shromažďovaných dat z nemocnic v informačním systému MARK-Q.
Celý projekt vzniku VPZS byl rozčleněn do tří níže uvedených etap:
Etapa I. - V rámci této etapy byla vypracována struktura a obsah VPZS.
Etapa II. - Byla zhotovitelem provedena realizace všech dohodnutých funkcí, grafické úpravy a instalace statistického modulu.
Etapa III. - V této etapě firma STAPRO zaškolí pracovníka odboru sociálních věcí a zdravotnictví, který pak bude sám schopen na VPZS vkládat aktuální informace. Zároveň bude obsah VPZS zpřístupněn veřejnosti.
Obsahově je portál určen především laické - pacientské veřejnosti. Slouží pro orientaci v nabídce zdravotní péče v rámci kraje, získání základních komentovaných výsledků o kvalitě a spokojenosti s poskytovanou zdravotní péčí v lůžkových zdravotnických zařízeních zřizovaných krajem Vysočina. Zároveň portál poskytuje orientaci v základních právech pacientů a poskytuje aktuální informace z oblasti zdravotnictví kraje Vysočina.
Pro komplexnost byl portál rozšířen o základní informace pro zdravotnické pracovníky, jako např. informace o vyhlašovaných výběrových řízeních na poskytování zdravotní péče, metodiky k žádostem o registrace nestátních zdravotnických zařízení a ostatní aktuální informace.
Návrh řešení Pro další správu a fungování portálu se radě kraje navrhuje jmenovat redakční radu portálu, která by měla být sestavena ze zástupců kraje, odboru sociálních věcí a zdravotnictví, odboru informatiky a odboru sekretariátu hejtmana. Schvalovacím procesem redakční rady projdou všechny informace určené ke zveřejnění. Zároveň ředitelé nemocnic provedou před oficiálním představením portálu veřejnosti kontrolu výkonnostních dat.
Pro informaci lze na pracovní verzi VPZS nahlédnout na skryté adrese uvedené v materiálu RK-23-2007-79, př. 2:
Představení veřejnosti se navrhuje od 1. 9. 2007
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
informaci o postupu prací na Veřejném portálu zdravotnických služeb kraje Vysočina;
jmenuje
členy redakční rady dle materiálu RK-23-2007-79, př. 1.
Odpovědnost OSVZ
Termín 31. 8. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz