Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-23-2007-38

RK-23-2007-38.doc
Číslo materiálu38
Číslo jednacíRK-23-2007-38
NázevVeřejná zakázka na služby "Zpracování dokumentace Zásady územního rozvoje kraje Vysočina"
Zpracoval M. Stloukalová, P. Průža
Předkládá J. Strejček
Počet příloh
Popis problémuPředmětem plnění veřejné zakázky je zpracování dokumentace Zásad územního rozvoje kraje Vysočina v souladu se zákonem č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu ve znění pozdějších předpisů a jeho prováděcí vyhlášky 500/2006 Sb., o územně analytických podkladech, územně plánovací dokumentaci a způsobu evidence územně plánovací činnosti. Termín odevzdání návrhu Zásad územního rozvoje je v zadání stanoven na 31. 3. 2008.
Zadávací řízení na podlimitní veřejnou zakázku na služby "Zpracování dokumentace Zásady územního rozvoje kraje Vysočina" bylo zahájeno výzvou k podání nabídky odeslanou odborem územního plánování a stavebního řádu dne 16. 5. 2007. Ve smyslu Pravidel Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina náměstek hejtmana kraje schválil na základě návrhu odboru územního plánování a stavebního řádu zadání této podlimitní veřejné zakázky na služby formou zjednodušeného podlimitního řízení dle § 38 zákona č.137/2006 Sb., o veřejných zakázkách. Kritériem stanoveným zadavatelem pro hodnocení předložených nabídek z hlediska pořadí byla stanovena nejnižší nabídková cena.
Lhůta pro podání nabídek byla zadavatelem určena na 11. 6. 2007 do 8:00 hodin. Zadavatel vyzval k podání nabídek 6 uchazečů. Ve stanovené lhůtě přijal zadavatel 6 obálek s nabídkami, z toho dvě obsahovaly pouze omluvu z nabídkového řízení. 4 nabídky byly řádné, z toho 3 od oslovených zájemců. Doručené nabídky byly předány hodnotící komisi, která byla jmenována náměstkem hejtmana kraje. Hodnotící komise byla současně pověřena funkcí komise pro otevírání obálek. Otevírání obálek s nabídkami bylo zahájeno 11. 6. 2007 v 9:00 hod. Přijaté nabídky byly v rámci činnosti komise otevřeny a zkontrolovány v souladu s § 71 odst. 8 zákona č.137/2006 Sb. Otvírání obálek se nezúčastnil žádný ze zástupců uchazečů, kteří nabídku podali. Kontrole úplnosti vyhověly nabídky od všech čtyř uchazečů.
Hodnotící komise se poté sešla dne 13. 6. 2007 v 13:00 hod., aby vyhodnotila kvalifikační předpoklady uchazečů a posoudila nabídky dle § 76 zákona (splnění zákonných požadavků a požadavků uvedených v zadávacích podmínkách). Jeden uchazeč byl zadavatelem vyloučen ze zadávacího řízení pro nesplnění technických kvalifikačních předpokladů. U dvou uchazečů byly zjištěny nejasnosti žádající si doplnění, a proto byli tito uchazeči vyzváni k podání vysvětlení. Jednání komise bylo pak ukončeno s tím, že po doručení vysvětlení vyzvaných uchazečů bude jednání komise pokračovat. Vyzvaní uchazeči předložili v požadovaném termínu písemná vysvětlení.
Na druhém jednání 3. 7. 2007 hodnotící komise dospěla k závěru, že nabídky vyhovují všem zadávacím podmínkám a přistoupila k vyhodnocení nabídek podle hodnotícího kritéria, kterým je nejnižší nabídková cena.
Ze všech jednání hodnotící komise byly pořízeny protokoly, které jsou obsahem přílohy 1. O průběhu posouzení a hodnocení nabídek byla hodnotící komisí sepsána Zpráva o posouzení a hodnocení nabídek, která je obsahem přílohy 2.
Návrh řešení Pořadí nabídek, tak jak bylo určeno hodnotící komisí, je uvedeno ve Zprávě o posouzení a hodnocení nabídek, viz příloha 2.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout o nejvhodnější nabídce v souladu se závěry hodnotící komise.
StanoviskaEkonomický odbor
Ve schváleném rozpočtu kraje Vysočina na rok 2007 je na kapitole Územní plánování, § 3635 Územní plánování narozpočtována částka 500 tis. Kč na "Zásady územního rozvoje" (územně plánovací dokumentace).
V případě potřeby finančních prostředků až v roce 2008 je třeba začlenit požadovanou výši těchto prostředků do návrhu rozpočtu kraje na rok 2008.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
vybrat nabídku podle návrhu pořadí hodnotící komise uvedené ve Zprávě o posouzení a hodnocení nabídek, viz. příloha č. 2, jako nejvhodnější nabídku na podlimitní veřejnou zakázku na služby "Zpracování dokumentace Zásady územního rozvoje kraje Vysočina";
ukládá
odboru územního plánování a stavebního řádu oznámit výsledek zadávacího řízení na uvedenou veřejnou zakázku uchazečům, kteří podali nabídky, a zahájit jednání s vybraným uchazečem o uzavření smlouvy o dílo.
Odpovědnost odbor územního plánování a stavebního řádu
Termín 10. 8. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz