Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-23-2007-32

RK-23-2007-32.doc
Číslo materiálu32
Číslo jednacíRK-23-2007-32
NázevDarování části pozemku v k. ú. a obci Nyklovice
Zpracoval M. Slánský
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o bezúplatný převod části pozemku pod místní komunikací do vlastnictví obce.
Odbor majetkový obdržel dne 21. 5. 2007 od obce Nyklovice žádost o bezúplatný převod části pozemku par. č. 503 - ostatní plocha, silnice o výměře 9660 m2 v k. ú. a obci Nyklovice. Důvodem je ta skutečnost, že po vybudování nové silnice ve směru Sulkovec - Bystré je tato část využívána jako místní komunikace.
Katastrální úřad pro Vysočinu, Katastrální pracoviště Bystřice nad Pernštejnem, vede předmětné pozemky na listu vlastnictví č. 117 pro výše uvedené k. ú. a obec, kde je jako vlastník uveden kraj Vysočina a správa je zřízena pro organizaci s názvem Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace.
Předmětem převodu by byla pouze část, která se nachází v obci. K tomuto účelu bude muset být vyhotoven geometrický plán.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje dle článku II. odst. 3 písm. a) Zásad Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina bezúplatný převod části pozemku par. č. 503 v k. ú. a obci Nyklovice.
Převáděná část pozemku bude dodatkem zřizovací listiny vyjmuta ze správy příspěvkové organizace kraje Vysočina s názvem Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace.
Návrh předpokládá rozhodnout zveřejnit záměr darování části výše uvedeného pozemku na úřední desce krajského úřadu a doporučení zastupitelstvu rozhodnout darovat část výše uvedeného pozemku.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace, souhlasí s převodem části pozemku.
Odbor dopravy a silničního hospodářství souhlasí s převodem části pozemku.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zveřejnit záměr darovat část pozemku par. č. 503 - ostatní plocha, silnice v k. ú. a obci Nyklovice do vlastnictví obce Nyklovice
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout převést darem část pozemku par. č. 503 - ostatní plocha, silnice v k. ú. a obci Nyklovice z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví obce Nyklovice
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 18. 9. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz