Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-23-2007-17

RK-23-2007-17.doc
Číslo materiálu17
Číslo jednacíRK-23-2007-17
NázevBudoucí uspořádání silniční sítě v městysi Bohdalov
Zpracoval P. Kolář
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh budoucího uspořádání silniční sítě v souvislosti s výstavbou nového obchvatu Bohdalova.
Kraj Vysočina je investorem stavby II/353 Bohdalov - obchvat. V současné době probíhá výběrové řízení na dodavatele stavby. Jedná se nahrazení nevyhovujícího průjezdu městysem Bohadlov na trase Jihlava - Žďár nad Sázavou novou trasou silnice v délce cca 2,8 km. Stávající uspořádání silnic II. a III. třídy v městysi je poměrně komplikované. Na průtah silnice II/353 navazují v obci tři další krajské silnice (II/388, III/3536 a III/35429). Přehledaná situace je obsahem materiálu RK-23-2007-17 př.1.
Návrh řešení OM navrhuje předat do vlastnictví obce jako budoucí místní komunikaci stávající úsek silnice II/353 od odbočení nové trasy obchvatu směrem na Žďár nad Sázavou ke křižovatce silnic II/353 a II/388. Ostatní silnice zůstanou ve vlastnictví kraje, protože síť krajských silnic by měla být vzájemně propojena. Rozsah sítě krajských silnic se zvýší o cca 1,75 km. Pro budoucí vyřazení úseku silnice II/353 ze silniční sítě je nutnou podmínkou předchozí smlouva o budoucí smlouvě o převodu silnice mezi stávajícím a budoucím vlastníkem. OM navrhuje uzavřít mezi krajem Vysočina a městysem Bohdalov budoucí darovací smlouvu. Budoucí převzetí tohoto úseku silnice II. třídy bylo předjednáno se starostou městyse a bude předloženo na jednání zastupitelstva městyse. S převodem silnice budou převedeny i pozemky pod ní. Převod pozemků bude proveden samostatně.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout o zveřejnění záměru darování a doporučení zastupitelstvu kraje rozhodnut uzavřít budoucí darovací smlouvu.
StanoviskaODSH souhlasí s návrhem usnesení.
KSÚSV souhlasí s návrhem.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zveřejnit záměr darování úseku stávající silnice II/353 od místa budoucího odbočení nové trasy obchvatu směrem na Žďár nad Sázavou po křižovatku se silnicí II/388 - uzlový bod A009;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě mezi krajem Vysočina a městysem Bohdalov, podle které kraj Vysočina převede a městys Bohdalov převezme do svého vlastnictví úsek stávající silnice III353 od místa budoucího odbočení nové trasy obchvatu Bohdalova směrem na Žďár nad Sázavou po křižovatku se silnicí II/388 - uzlový bod A009.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 18. 9. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz