Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-22-2007-54

RK-22-2007-54.doc  RK-22-2007-54pr1.doc
Číslo materiálu54
Číslo jednacíRK-22-2007-54
NázevVariantní studie proveditelnosti pro naplňování cílů POH kraje Vysočina
Zpracoval J. Joneš, Z. Fixa
Předkládá P. Hájek
Počet příloh
Popis problémuRada kraje svým usnesením 0907/21/2007/RK ze dne 19. 6. 2007 vzala na vědomí informaci o situaci a možnostech nakládání s odpady v kraji Vysočina (problematika plnících se skládek komunálního odpadu a možnosti řešení modernějšího nakládání s komunálními odpady) a vyjádřila podporu vypracování studie proveditelnosti, která navrhne možnosti naplnění Plánu odpadového hospodářství kraje Vysočina a tím Rada kraje podporuje obce v kraji při přípravě projektů financovatelných z evropských fondů.
Na základě úkolu rady kraje ze dne 19. 6. 2007 odbor životního prostředí připravil návrh zadávacích podmínek pro zpracování Variantní studie proveditelnosti pro naplňování cílů Plánu odpadového hospodářství kraje Vysočina.
Tento návrh byl projednán a akceptován na jednání pracovní skupiny dne 28. 6. 2007.
Návrh řešení Odbor životního prostředí doporučuje radě kraje vzít na vědomí návrh zadávacích podmínek pro zpracování Variantní studie proveditelnosti pro naplňování cílů POH kraje Vysočina dle materiálu RK-22-2007-54, př. 1 a pověřit odbor životního prostředí zadáním veřejné zakázky Variantní studie proveditelnosti. Tato studie by byla financována z rozpočtu kraje Vysočina z kapitoly Životního prostředí, která by byla posílena z kapitoly Rezerva a rozvoj kraje po schválení rozpočtového opatření v příslušných orgánech kraje.
Důvodem pro zadání veřejné zakázky kraje na vypracování studie je vytipování ekonomicky efektivních a zároveň ekologicky přijatelných, dostupných technologií nakládání s odpady, které by vedly ke zvýšení využívání odpadů a zároveň snížily ukládání odpadů na skládky v kraji Vysočina. Realizace výsledků studie je pak plně v kompetenci obcí a měst kraje.
StanoviskaOdbor ekonomický nemá připomínky k návrhu usnesení s tím, že finanční krytí bude zajištěno až v dalším samostatném materiálu.
Oddělení právní a krajského živnostenského úřadu nemá k návrhu usnesení připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
návrh zadávacích podmínek pro zpracování Variantní studie proveditelnosti pro naplňování cílů Plánu odpadového hospodářství kraje Vysočina;
ukládá
odboru životního prostředí provést výběrové řízení na zpracovatele Variantní studie proveditelnosti pro naplňování cílů Plánu odpadového hospodářství kraje Vysočina.
Odpovědnost OŽP
Termín 30. 9. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz