Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-22-2007-51

RK-22-2007-51.doc
Číslo materiálu51
Číslo jednacíRK-22-2007-51
NázevNávrh na zařazení nové akce do přílohy M1 na kapitole Nemovitý majetek - Střední průmyslová škola stavební akademika Stanislava Bechyně, Havlíčkův Brod
Zpracoval M. Šulc
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuSchválený rozpočet kraje Vysočina na rok 2007 zahrnuje na kapitole Nemovitý majetek, položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství. Rozpis jednotlivých akcí je uveden v příloze M1 rozpočtu.
V roce 2006 byla ve Střední průmyslové škole stavební akademika Stanislava Bechyně, Havlíčkův Brod provedena kompletní rekonstrukce plynové kotelny. Změnou tlakových poměrů v topné soustavě se projevilo, že stávající jednoduché regulační kohouty LIDOKOV nevyhovují, řádně netěsní a kapou. Dílčí opravy dle vyjádření odborníků jsou problematické a z hlediska ekonomického neefektivní. Navíc časté opravy v průběhu topné sezony nelze provádět. Stávající kohouty nedovolují regulovat teplotu v jednotlivých prostorách. Nastavení jednotlivých topných okruhů je tak podmíněno nejnižší teplotou místnosti, což vede k přetápění ostatních místností. Na vyřešení toho havarijního stavu OM zajistil projektovou dokumentaci, která řeší opravu nevyhovujícího stavu. PD řeší individuální regulaci teploty v jednotlivých místnostech osazením termostatických ventilů umožňujích integrovanou předregulaci průtoku. Slouží k optimálnímu omezení průtoku odpovídající přednastavené hodnotě. To znamená, že na všechna otopná tělesa budou osazeny termostatické hlavice s vestavěným čidlem. Tyto hlavice jsou určeny pro veřejné budovy. Termostatické ventily nemění pouze teplotu v místnostech, ale zlepšují i hydrauliku systému a umožňují teplotní regulaci v jednotlivých místnostech. Ventily budou nastaveny na teploty, které vycházejí z ČSN a hygienických předpisů.
Návrh řešení Po zjištění technického stavu OM navrhuje provést výměnu starých nevyhovující kohoutů za termostatické ventily včetně nového přednastavení čerpadel a souvisejí tepelné regulace.
OM následně zajistil nezávaznou poptávku ceny u tří vybraných dodavatelů. Na základě předložených cenových nabídek zájemců podložených cenovou kalkulací byla vyhodnocena potřebná výše finančního krytí akce ve výši 273 789,30 Kč vč. DPH.
OM navrhuje zařadit akci "Střední průmyslová škola stavební Havlíčkův Brod - Oprava havarijního stavu regulačních kohoutů u otopných těles ÚT" do přílohy M 1 rozpočtu rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství na kapitole Nemovitý majetek s tím, že finanční krytí je navrhováno zajistit změnou rozpisu rozpočtu v rámci stávající výše kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnout zařadit novou stavební akci do rozpočtu kraje Vysočina.
StanoviskaOdbor ekonomický souhlasí se zařazením nové akce do přílohy M1 s tím, že finanční krytí nové akce bude zajištěno změnou rozpisu rozpočtu v rámci přílohy M1.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci "Střední průmyslová škola stavební Havlíčkův Brod - Oprava havarijního stavu regulačních kohoutů u otopných těles ÚT" do přílohy M 1 rozepisující položku Technické zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství na kapitole Nemovitý majetek rozpočtu kraje Vysočina na rok 2007 s tím, že finanční krytí nové akce bude zajištěno změnou rozpisu rozpočtu v rámci přílohy M1.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín červenec 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz