Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-22-2007-02

RK-22-2007-02.doc
Číslo materiálu02
Číslo jednacíRK-22-2007-02
NázevPřevod částí pozemků v k. ú. Rokytno na Moravě a obci Nové Město na Moravě
Zpracoval M. Slánský
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o bezúplatný převod částí pozemků za účelem vybudování chodníku.
Odbor majetkový obdržel dne 21. 5. 2007 od města Nové Město na Moravě žádost o bezúplatný převod pozemků par. č. 180 - trvalý travní porost o výměře 202 m2 a par. č. 181 - trvalý travní porost o výměře 121 m2, vše v k. ú. Rokytno na Moravě a obci Nové Město na Moravě za účelem vybudování chodníku, který by řešil odklonění chodců z nebezpečného úseku silnice II/354,
Katastrální úřad pro Vysočinu, Katastrální pracoviště Žďár nad Sázavou, vede předmětné pozemky na listu vlastnictví č. 220 pro výše uvedené k. ú. a obec, kde je jako vlastník uveden kraj Vysočina a správa je zřízena pro organizaci s názvem Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace.
Předmětem převodu by byly pouze části zastavěné chodníkem. K tomuto účelu bude muset být vyhotoven geometrický plán.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje dle článku II. odst. 3 písm. a) Zásad Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina bezúplatný převod částí pozemků par. č. 180 a 181, vše v k. ú. Rokytno na Moravě a obci Nové Město na Moravě.
Převáděné části pozemků budou dodatkem zřizovací listiny vyjmuty ze správy příspěvkové organizace kraje Vysočina s názvem Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace.
Návrh předpokládá rozhodnout zveřejnit záměr darování části výše uvedených pozemků na úřední desce krajského úřadu a doporučení zastupitelstvu rozhodnout darovat části výše uvedených pozemků.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace, souhlasí s převodem částí pozemků.
Odbor dopravy a silničního hospodářství souhlasí s převodem částí pozemků.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zveřejnit záměr darovat části pozemků par. č. 180 - trvalý travní porost a par. č. 181 - trvalý travní porost, vše v k. ú. Rokytno na Moravě a obci Nové Město na Moravě do vlastnictví města Nové Město na Moravě;

doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout převést darem části pozemků par. č. 180 - trvalý travní porost a par. č. 181 - trvalý travní porost, vše v k. ú. Rokytno na Moravě a obci Nové Město na Moravě z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví města Nové Město na Moravě.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 7. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz