Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-21-2007-45

RK-21-2007-45.doc  RK-21-2007-45pr1.tif  RK-21-2007-45pr2.xls
Číslo materiálu45
Číslo jednacíRK-21-2007-45
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření u Domova pro seniory Mitrov, příspěvkové organizace
Zpracoval J. Bína
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuMagistrát města Jihlavy odbor rozvoje města se obrátil na odbor sociálních věcí a zdravotnictví Krajského úřadu kraje Vysočina se žádostí o vydání stanoviska k záměru investiční akce Statutárního města Jihlavy "Výstavba domova důchodců v Jihlavě. Jedná se o záměr výstavby domova pro seniory o kapacitě 100 lůžek v lokalitě Handlovy dvory. Zmíněný dopis je připojen v materiálu RK-21-2007-45, př. 1. Záměr vychází z demografického výhledu a z dlouhodobého stavu, kdy domovy pro seniory v Lesnově a ve Ždírci neuspokojují poptávku obyvatel z Jihlavska po umístění.
Návrh řešení O stanovisko byl sice požádán odbor sociálních věcí a zdravotnictví, ale jedná se o záměr, který má významný dopad do kapacity domovů pro seniory v rámci kraje Vysočina i do objemu financí potřebných pro provoz sociálních služeb. Proto předkládáme žádost o stanovisko k projednání v radě kraje. V materiálu RK-21-2007-45, př. 2 je uveden přehled kapacity domovů pro seniory v jednotlivých okresech kraje. Z něj vyplývá, že ani po tomto navýšení kapacita v okrese Jihlava nepřesáhne po přepočítání podle počtu obyvatel průměrné hodnoty v kraji Vysočina, České republice ani odborně doporučované hodnoty. S tím souvisí i předpoklad omezení kapacity Domova pro seniory Ždírec se zrušením pobočky v Dobroníně, které by mělo dopad pro okres i město Jihlava. Výstavba nového zařízení v Jihlavě by kompenzovala negativní dopady tohoto opatření. Z toho důvodu navrhujeme radě kraje vydat souhlasné stanovisko k předmětnému záměru.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
vydat souhlasné stanovisko k projektu Statutárního města Jihlavy "Výstavba domova důchodců v Jihlavě" o kapacitě 100 lůžek, jak je uveden v materiálu RK-21-2007-45, př. 1 s předpokladem, že se toto zařízení stane součástí sítě sociálních služeb v kraji Vysočina.
Odpovědnost odbor sociálních věcí a zdravotnictví
Termín červen 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz