Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-19-2007-30

RK-19-2007-30.doc
Číslo materiálu30
Číslo jednacíRK-19-2007-30
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření - vyhodnocení veřejné sbírky
Zpracoval J. Svatošová
Předkládá Z. Kadlec
Počet příloh
Popis problémuV rámci letošního dne otevřených dveří v sídle kraje Vysočina 30. května 2007 proběhla sbírka ve prospěch denního stacionáře Petrklíč, Ledeč nad Sázavou, který zřizuje Oblastní charita Havlíčkův Brod.
Během dne otevřených dveří bylo ve prospěch tohoto sdružení vybráno celkem 13 835 Kč. V souladu s usnesením rady kraje 0253/08/2007/RK, ve kterém rada kraje souhlasí s vyhlášením veřejné sbírky ve prospěch jmenovaného zařízení, bude částka předána uvedenému sdružení. Tato částka bude v každém případě vítaným příspěvkem pro jeho činnost. Nicméně finanční nároky na provoz tohoto sdružení jsou podstatně větší.
Návrh řešení Vzhledem k tomu, že sbírka se setkala s dobrým ohlasem a že potřeba prostředků pro toto sdružení je podstatně větší, navrhuje se navýšit výtěžek sbírky - poskytnout dotaci z rozpočtu kraje Vysočina ve výši rovnající se výtěžku sbírky.
Výtěžek sbírky bude použit na vybavení sociálně rehabilitační místnosti včetně zajištění provozu po materiální a personální stránce (jeden pracovník na 0,6 úvazku), nákup her a pomůcek podporujících kognitivní myšlení, nákup stimulačních, kompenzačních a rehabilitačních pomůcek pro pracovní terapii, nákup materiálu na rukodělné práce, popř. na vybavení místnosti stoly, židlemi, drobným nářadím a pracovními pomůckami.
Vzhledem k tomu, že se ve schváleném rozpočtu kraje Vysočina na rok 2007 nepočítalo s mimořádnou dotací ve prospěch denního stacionáře Petrklíč navrhujeme radě kraje přesunout částku ve výši 13 835 Kč z položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje do kapitoly Zastupitelstvo kraje.
StanoviskaOdbor ekonomický souhlasí s navrhovaným rozpočtovým opatřením. Aktuální stav položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje k 1. 6. 2007 je 21 299 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
výtěžek veřejné sbírky ve výši 13 835 Kč ve prospěch denního stacionáře pro děti a mládež s mentálním a kombinovaným postiženým Petrklíč v Ledči nad Sázavou, který zřizuje Oblastní charita Havlíčkův Brod;
rozhoduje
poskytnout dotaci dennímu stacionáři pro děti a mládež s mentálním a kombinovaným postiženým Petrklíč v Ledči nad Sázavou, který zřizuje Oblastní charita Havlíčkův Brod na chod či vybavení centra speciálními pomůckami ve výši 13 835 Kč;
schvaluje
rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Zastupitelstvo krajů, § 3421 Využití volného času dětí a mládeže, položka 5223 Neinvestiční transfery církvím a náboženským společnostem ve výši 13 835 Kč při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položka Péče o lidské zdroje a majetek kraje, § 6409 Ostatní činnosti j. n., ve stejné výši
13 835 Kč na poskytnutí dotace na chod či vybavení centra speciálními pomůckami dennímu stacionáři pro děti a mládež s mentálním a kombinovaným postiženým Petrklíč v Ledči nad Sázavou, který zřizuje Oblastní charita Havlíčkův Brod, IČ 15060223.
Odpovědnost odbor sekretariátu hejtmana, ekonomický odbor
Termín 30. 6. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz