Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-20-2007-55

RK-20-2007-55.doc  RK-20-2007-55pr1.doc
Číslo materiálu55
Číslo jednacíRK-20-2007-55
NázevInformace o změnách rozpočtu projektu INTERREG IIIA CZ - AT v kraji Vysočina
Zpracoval J. Böhmová
Předkládá M. Černý
Počet příloh
Popis problémuJednou ze šesti priorit programu Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika - Rakousko je Technická pomoc. Technická pomoc je určena na podporu řízení, implementace, monitoringu, kontroly a propagace programu. Podpora v rámci Technické pomoci je poskytována pouze orgánům zapojeným do přípravy a implementace programu a není určena pro konečné příjemce.
Na základě dopisu Ministerstva pro místní rozvoj, Odboru regionální přeshraniční spolupráce čj. 36775/2006-51 ze dne 5.10.2006 byl kraj Vysočina vyzván k předložení projektu Technické pomoci 1 programu INTERREG IIIA ČR-Rakousko. V souladu s touto výzvou, kraj Vysočina předložil Národnímu Řídícímu orgánu programu INTERREG IIIA ČR-RAKOUSKO, Ministerstvu pro místní rozvoj ČR žádost projektu "INTERREG IIIA ČR-RAKOUSKO v kraji Vysočina. Rada kraje rozhodla schválit Žádost o projekt Usnesením č. 1530/31/2006/RK (Rada kraje rozhoduje schválit Žádost o projekt v rámci priority Technická pomoc 1 programu INTERREG IIIA ČR-Rakousko s názvem "INTERREG IIIA CZ-AT v kraji Vysočina"; pověřuje Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu kraje Vysočina k předložení Žádosti o projekt a povinných příloh dle materiálů RK-31-2006-48, př. 1, RK-31-2006-48, př. 2, RK-31-2006-48, př. 3 v rámci priority Technická pomoc 1 programu INTERREG IIIA ČR-Rakousko s názvem "INTERREG IIIA CZ-AT v kraji Vysočina" na Řídící výbor programu INTERREG IIIA ČR-Rakousko; doporučuje zastupitelstvu kraje vzít na vědomí předložení Žádosti o projekt "INTERREG IIIA CZ-AT v kraji Vysočina" na Řídící výbor programu INTERREG IIIA ČR-Rakousko; rozhodnout schválit závazek kraje Vysočina ke spolufinancování projektu "INTERREG IIIA CZ-AT v kraji Vysočina" v letech 2006 až 2007 ve výši 179 420 Kč (20% uznatelných nákladů) podle materiálu RK-31-2006-48, př. 1; rozhodnout schválit převod finančních prostředků ve výši max. 897 100 Kč z Fondu strategických rezerv na nově zřízený bankovní účet s tím, že finanční prostředky budou převáděny na bankovní účet průběžně, dle potřeb čerpání finančních prostředků.)
Cíle projektu jsou naplňovány prostřednictvím aktivit: zkvalitnění administrativní kapacity pro implementaci programů prostřednictvím účasti pracovníků ORR na školení a jazykových kurzech němčina a angličtina - odborně zaměřené jazykové kurzy; zkvalitnění projektové přípravy subjektů v kraji Vysočina na programovací období 2007 - 2013 prostřednictvím společného setkání potenciálních žadatelů z kraje Vysočina a Rakouska nazvané Burza partnerů. Hlavním cílem Burzy partnerů je pomoci možným budoucím žadatelům kraje Vysočina navázat partnerské vztahy s rakouskými subjekty, podpořit dialog o společných projektech na obou hranicích; zajištění administrace programu INTERREG IIIA ČR - Rakousko 2004 - 2006.
Projekt hospodaří s rozpočtem celkem 897 100 Kč, z toho je příspěvek z ERDF 672 825 Kč, příspěvek ze státního rozpočtu 44 855 Kč, kraj projekt spolufinancuje částkou 179 420 Kč.
V průběhu realizace projektu "INTERREG IIIA CZ - AT v kraji Vysočina" vznikla potřeba dodatečné úpravy rozpočetu v rámci položek, a to z důvodu vzniklých úspor v nákladech na nákupy elektroniky a externí služby. Ušetřené prostředky jsou převáděny na nákup kancelářského materiálu a školení a vzdělávání. Tuto změnu je, dle požadavků Centra pro regionální rozvoj (dále jen "CRR"), nutno doložit formou Změnového listu projektové žádosti, a výčet změn je uveden v materiálu RK-20-2007-55, př. 1. V rozpočtu nebyly provedeny změny mezi kapitolami, ani celkový rozpočet projektu není dotčen.
Zdůvodnění provedených změn v položkách:
- nižší aktuální nákupní ceny techniky (notebook, fotoaparát, vázací sada, flash drive), vyšší aktuální nákupní cena tiskárny. Ušetřená rezerva přesunuta do položky Kancelářský materiál pro případné další využití v průběhu realizace projektu.
- nižší nutné náklady na poskytnuté externí služby pro Burzu partnerů (tlumočení, tisk materiálů pro účastníky); pro konání akce využity zdarma prostory Krajského úřadu kraje Vysočina (nulové náklady na pronájem prostor); nově vzniklý náklad v položce Jiné na zajištění šatny a záboru parkoviště pro účastníky akce v areálu KrÚ; větší počet účastníků Burzy partnerů způsobil nárůst nákladů na občerstvení. Ušetřená rezerva zatím přesunuta do položky Vzdělávání a zvyšování kvalifikace, protože jsou předpokládány vyšší náklady na odborně zaměřené jazykové kurzy. Dále bude rezerva využita při další realizaci projektu.
Návrh řešení V průběhu realizace projektu "INTERREG IIIA CZ - AT v kraji Vysočina" vznikla potřeba dodatečné úpravy rozpočetu v rámci položek, a to z důvodu vzniklých úspor v nákladech na nákupy elektroniky a externí služby. Ušetřené prostředky jsou převáděny na nákup kancelářského materiálu a školení a vzdělávání. Tuto změnu, dle požadavků CRR,
je nutno doložit formou Změnového listu projektové žádosti, a výčet změn je uveden v materiálu RK-20-2007-55, př. 1
Vzhledem k výše uvedenému Odbor regionálního rozvoje zpracoval Přehled změn rozpočtu projektu INTERREG IIIA CZ - AT v kraji Vysočina, viz materiál RK-20-2007-55, př. č. 1, bude předložen CRR, pobočka pro NUTS II Jihovýchod v Brně, jako podklad Změnového listu k projektové žádosti.


Stanoviska

Stanoviska nebyla vyžádána.
Stanoviska
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
změnu projektové žádosti projektu "INTERREG IIIA CZ - AT v kraji Vysočina" dle materiálu RK-20-2007-55, př. 1.
Odpovědnost ORR
Termín 13. 6. 2007 zašle Přehled změn rozpočtu projektu INTERREG IIIA CZ - AT v kraji Vysočina Centru pro regionální rozvoj, pobočka pro NUTS II Jihovýchod v Brně.
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz