Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-18-2007-37

RK-18-2007-37.doc  RK-18-2007-37pr1.doc
Číslo materiálu37
Číslo jednacíRK-18-2007-37
NázevInformace o zahájeni realizace veřejné zakázky ROZAM v rámci projektu Vzdělávání pro malé a střední podniky
Zpracoval K. Ubr
Předkládá Z. Ludvík
Počet příloh
Popis problémuDne 22. 3. 2005 vyslovila rada kraje usnesením 0378/13/2005/RK souhlas "se zapojením kraje Vysočina do realizace projektu ROZAM na území kraje za předpokladu, že na realizaci projektu nebude vyžadován finanční podíl kraje" (ROZAM = Rozvoj zaměstnanců malých a středních podniků). Od podzimu roku 2004 připravovalo uskupení organizací Sodexho Pass Česká Republika, a.s. a Trexima, s.r.o. a Hospodářská komora ČR projekt ROZAM pro tendr vyhlašovaný MPSV (Správa služeb zaměstnanosti) v rámci svého projektu Vzdělávání pro malé a střední podniky realizovaného v opatření 3.3 OP RLZ. Jedná se o systémový projekt zaměřený na podporu vzdělávání v malých a středních podnicích. V rámci projektu bude mimo jiné pilotně ověřena možnost financování vzdělávání zaměstnanců prostřednictvím poukázkového systému.
Pro pilotní ověření aktivit projektu uskupení vytipovalo a požádalo o zapojení tři kraje (Vysočina, Ústecký a Zlínský). Za aktivní účasti zmíněných krajů byla dokončena příprava projektu, konsorcium Sodexho Pass Česká Republika, a.s. a Trexima, s.r.o. vyhrálo výběrové řízení a 9. května 2007 byla podepsána smlouva o realizaci veřejné zakázky mezi MPSV a konsorciem. Realizace veřejné zakázky bude ukončena 31. 7. 2008, základní informace jsou uvedeny v materiálu RK-18-2007-37, př. 1.
Zapojení kraje spočívá v zajištění některých aktivit - zejména analýza stavu v kraji, vytipování vhodných vzdělávacích aktivit pro MSP, spolupráce na zpracování metodik, komunikace s klienty (MSP, vzdělavatelé, regionální partneři), semináře na úrovni kraje a vytvoření podmínek pro naplňování uvedených aktivit (využití prostor kraje a kancelářské a didaktické techniky pro semináře, workshopy a činnost projektového týmu). Na úrovni kraje zajišťují realizaci 2 pracovníci v rozsahu 1,2 úvazku smluvně vázaní na konsorcium (koordinátor na celý úvazek a odborný pracovník krajského úřadu na 0,2 úvazku, koordinátor má pracovní místo v jihlavské kanceláři Sodexho Pass Česká Republika, a.s.). Úvodní seminář proběhne v kraji Vysočina dne 22. června 2007 v prostorách kraje.
Návrh řešení OŠMS navrhuje radě kraje vzít na vědomí informaci o zahájení realizace veřejné zakázky ROZAM a souhlasit s vytvořením prostorových podmínek pro naplňování aktivit na území kraje.
Podpora rozvoje MSP je v souladu s Programem rozvoje kraje. Poukázkový systém je jednou z možností, jak efektivně poskytovat prostředky (např. ESF v příštím programovacím období) na vzdělávání dospělých a prostřednictvím pilotního ověření může kraj získat zkušenosti.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
informaci o zahájení realizace veřejné zakázky ROZAM dle materiálu RK-18-2007-37;
souhlasí
s bezplatným využitím prostor kraje a kancelářské a didaktické techniky pro semináře, workshopy a činnost projektového týmu v období od 9. 5. 2007 do 31. 7. 2008 za účelem zapojení kraje do realizace veřejné zakázky ROZAM.
Odpovědnost OŠMS
Termín 2007- 5- 29
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz