Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-17-2007-76

RK-17-2007-76.doc  RK-17-2007-76pr1.pdf
Číslo materiálu76
Číslo jednacíRK-17-2007-76
NázevInformační cedule - rekonstrukce silnic
Zpracoval Z. Čech
Předkládá V. Kodet
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina v roce 2007 provádí, a v dalších letech bude provádět, na svých silnicích souvislé opravy povrchů komunikací a investiční akce zlepšující jejich stávající stav. V této souvislosti byl na poradě vedení vznesen podnět, že by kraj Vysočina měl tyto opravy povrchů silnic a investiční akce do silnic vhodným způsobem označit. Účelem tohoto označení je omluva za případné komplikace spojené s opravami (objížďky, atp.). Smyslem označení je předání informace, že opravy zajišťuje kraj Vysočina, aby zlepšil stávající stav silniční sítě. Předpokládáme, že v příštích letech vynaloží Vysočina na tyto stavby min. cca. 1,1 mld. Kč (rok 2007 - 1 mld., rok 2008 - 0,1 mld. Kč).
Návrh řešení Odbor sekretariátu hejtmana proto nechal zpracovat s výše uvedeným cílem grafiku cedulí (viz mat. RK-17-2007-76, př. 1). Doporučený rozměr cedulí je 75 x 100 cm. Na základě konzultací s Odborem dopravy a silničního hospodářství, s Odborem majetkovým a s náměstkem hejtmana pro oblast dopravy panem V. Kodetem navrhuje odbor sekretariátu hejtmana pořízení následujících cedulí:
* 60 ks (30 ks označení začátku a 30 ks označení konce) mobilních cedulí pro umístění na úsecích opravovaných Krajskou správou a údržbou silnic. Převážně se jedná o opravy povrchů trvající v řádu několika týdnů, a proto je vhodné využití mobilních cedulí, které bude KSÚS využívat průběžně při opravách povrchů silnic. Tyto cedule bude mít ve své správě KSÚS.
* 36 ks stálých cedulí pro osazení na objízdných trasách u velkých investičních akcí. Stálé cedule budou umístěny na začátku objízdné trasy - použije se tedy pouze jedna cedule v každém směru jízdy. Označení investičních akcí těmito cedulemi bude provádět zhotovitel stavby po dohodě s odborem majetkovým.
Předběžná cenová kalkulace na pořízení výše uvedených druhů cedulí je obsahem materiálu RK-17-2007-76, př. 2. V případě schválení tohoto mat. vypíše Odbor sekretariátu hejtmana na dodavatele cedulí výběrové řízení, a to v souladu s Pravidly rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách kraje Vysočina a příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina.
StanoviskaOdbor dopravy a silničního hospodářství nemá připomínek k předkládanému materiálu a souhlasí s návrhem usnesení.
Odbor majetkový souhlasí s usnesením.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
záměr označování rekonstrukcí silnic dle materiálu RK-17-2007-76 a materiálu RK-17-2007-76, př. 1.
Odpovědnost odbor sekretariátu hejtmana, odbor majetkový, odbor dopravy a silničního hospodářství
Termín 2007- 6- 30
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz