Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-17-2007-63

RK-17-2007-63.doc
Číslo materiálu63
Číslo jednacíRK-17-2007-63
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření na kapitole Zdravotnictví
Zpracoval D. Buřičová, R. Hošek
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuV souvislosti s případem v Nemocnici Havlíčkův Brod, příspěvkové organizaci, z konce loňského roku proběhlo jednání ústředních znaleckých komisí, které se zabývaly kvalitou poskytované péče jak přímo v Nemocnici Havlíčkův Brod, příspěvkové organizaci, tak v Nemocnici Jihlava, příspěvkové organizaci. Ústřední znalecké komise ve svých závěrech shledaly některé nedostatky a doporučili dotčeným nemocnicím, resp. zřizovateli učinit několik nápravných opatření.
Návrh řešení Na základě doporučení obsažených ve výsledku šetření ústředních znaleckých komisí, vzniká několik výdajů neplánovaných a v části rozpočtu - kapitole Zdravotnictví nezohledněných. V tuto chvíli se jedná např. o zajištění odborných konzultačních a poradenských služeb v oblasti zdravotnické dokumentace v Nemocnici Havlíčkův Brod a Nemocnici Jihlava. Proto se Radě kraje navrhuje schválit rozpočtové opatření na kapitole Zdravotnictví na zajištění konzultačních služeb ve výši 200 tis. Kč.
StanoviskaEkonomický odbor nemá k navrhovanému rozpočtovému opatření připomínky. Aktuální stav položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje ke dni 15. 5. 2007 je 21 828 tis. Kč.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení výdajů kapitoly Zdravotnictví, § 3599 - Ostatní činnost ve zdravotnictví, položka 5166 - Konzultační, poradenské a právní služby o částku 200 tis. Kč na zajištění konzultačních, poradenských a právních služeb ve zdravotnictví při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 - Ostatní činnosti j. n., položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o stejnou částku 200 tis. Kč.
Odpovědnost odbor sociálních věcí a zdravotnictví, odbor ekonomický
Termín 31. 5. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz