Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-17-2007-22

RK-17-2007-22.doc
Číslo materiálu22
Číslo jednacíRK-17-2007-22
NázevDarování pozemku v k. ú. Otradice a obci Náměšť nad Oslavou
Zpracoval F. Vak
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o darování pozemku pod místní komunikací do vlastnictví města.
Žádostí ze dne 23. 4. 2007 požádalo město Náměšť nad Oslavou o bezúplatný převod pozemku par. č. 391/1 ostatní plocha, ostatní komunikace o výměře 4 351 m2 v k . ú. Otradice a obci Náměšť nad Oslavou. Důvodem žádosti je, že město hodlá provést opravu komunikace na tomto pozemku. Uvedený pozemek je ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí práv a závazků z majetku České republiky do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí ministra dopravy a spojů ze dne 10. září 2001 čj. 3796/01-9-KM. Zřizovací listinou byl svěřen do správy PO kraje Krajská správa a údržba silnic pro Vysočinu, příspěvková organizace. U Katastrálního úřadu pro Vysočinu, Katastrálního pracoviště Třebíč je pozemek zapsán v katastru nemovitostí pro shora uvedené k. ú. a obec na listu vlastnictví 29.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje žádosti vyhovět a pozemek par. č. 391/1 v k. ú. Otradice a obci Náměšť nad Oslavou městu Náměšť nad Oslavou darovat. Návrh se opírá o vydané stanovisko KSÚS Vysočiny, provoz Třebíč, ve kterém majetkový správce uvádí, že na pozemku se nenachází silnice III/3994 a že stavba stávající silnice nikdy nebyla zařazena do krajské silniční sítě. Převodem pozemku dojde ke sjednocení vlastnictví, neboť z výpisu listu vlastnictví vyplývá že se jedná o ostatní komunikaci - tedy místní komunikaci, jejímž vlastníkem je podle zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, v platném znění vždy obec. Navržený bezúplatný převod je v souladu s příslušnými ustanoveními přijatých Zásad Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina, neboť se jedná o majetek, který bude využíván nekomerčně pro veřejně prospěšné účely. Záměr kraje darovat shora uvedený pozemek městu Náměšť nad Oslavou bude v souladu se zákonem č. 129/2000 Sb., o krajích, ve znění pozdějších předpisů zveřejněn po stanovenou dobu na úřední desce krajského úřadu.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnutí zveřejnit záměr darovat městu Náměšť nad Oslavou pozemek par. č. 391/1 ostatní plocha, ostatní komunikace o výměře 4 351 m2 v k. ú. Otradice a obci Náměšť nad Oslavou a doporučení zastupitelstvu kraje rozhodnou darovat uvedený pozemek městu Náměšť nad Oslavou.
StanoviskaS převodem pozemku par. č. 391/1 v k. ú. Otradice a obci Náměšť nad Oslavou souhlasí odvětvový odbor i majetkový správce.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zveřejnit záměr kraje převést darem městu Náměšť nad Oslavou pozemek par. č. 391/1 ostatní plocha, ostatní komunikace o výměře 4 351 m2 v k. ú. Otradice a obci Náměšť nad Oslavou;
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout převést darem pozemek par. č. 391/1 ostatní plocha, ostatní komunikace o výměře 4 351 m2 v k. ú. Otradice a obci Náměšť nad Oslavou z vlastnictví kraje Vysočina do vlastnictví města Náměšť nad Oslavou.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín červen 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz