Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-17-2007-19

RK-17-2007-19.doc
Číslo materiálu19
Číslo jednacíRK-17-2007-19
NázevNávrh na zařazení nové akce do kapitoly Nemovitý majetek
Zpracoval P. Čermák
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o obnovení zničené regulace vytápění v objektu ve vlastnictví kraje.
V noci z 18. 1. 2007 na 19. 1. 2007 bylo území kraje Vysočina postiženo vichřicí. Vlivem vichřice došlo zřejmě ke vzniku přepětí v síti a k opakovaným výpadkům dodávky elektřiny u objektu ve správě Hotelové školy Třebíč, na odloučeném pracovišti v Náměšti nad Oslavou. Následně bylo zjištěno, že vlivem přepětí došlo ke zničení regulace vytápění.
Návrh řešení OM navrhuje realizaci osazení nové regulace vytápění a současně úpravu plynoinstalace s doplněním bezpečnostních prvků včas před novou topnou sezónou. K zajištění realizace navrhovaného opatření návrh dále předpokládá zařazení nové akce "Hotelová škola Třebíč - úprava MaR" do přílohy M1, rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, kapitoly Nemovitý majetek, rozpočtu kraje Vysočina na rok 2007. Finanční krytí této nově zařazené akce předpokládá odbor majetkový z úspor u akcí realizovaných v letošním roce. K tomu bude v případě kladného rozhodnutí rady kraje provedena změna rozpisu rozpočtu kapitoly. Realizací akce bude zajištěna regulace vytápění a současně i výrazně zvýšena bezpečnost provozu kotelny.
StanoviskaOdbor ekonomický souhlasí se zařazením nové akce do přílohy M1 kapitoly Nemovitý majetek s tím, že finanční krytí bude řešeno formou změny rozpisu rozpočtu v rámci této přílohy.
OŠMS nemá námitek proti opravě zničené regulace, s ní souvisejícími úpravami a souhlasí se zařazením nové akce do seznamu akcí.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci "Hotelová škola Třebíč - úprava MaR" do přílohy M1, rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, kapitoly Nemovitý majetek, rozpočtu kraje Vysočina na rok 2007.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín červen 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz