Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-16-2007-05

RK-16-2007-05.doc
Číslo materiálu05
Číslo jednacíRK-16-2007-05
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek
Zpracoval M. Šulc
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuSchválený rozpočet kraje Vysočina na rok 2007 zahrnuje na kapitole Nemovitý majetek, položky Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství (rozpis na akce je proveden v příloze M1 rozpočtu) a Investice ve školství (rozpis na akce je proveden v hlavní knize rozpočtu.
V průběhu roku dochází ke změnám ve výši částek rozepsaných na jednotlivé akce v důsledku zpřesňování rozsahu prováděných prací podle zpracovaných projektových řešení, výsledků výběrových řízení, konkrétních zjištění při realizaci, případně i zjištěných více prací.
V dubnu 2007 proběhlo výběrové řízení na veřejnou zakázku malého rozsahu na investiční akci Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod - stavební úpravy I.etapa. Z výběrového řízení vyplývá úspora ve výši cca 2 mil. Kč oproti předpokladu projektanta a investora.
Naopak u akce Gymnázium Havlíčkův Brod - Rekonstrukce elektroinstalace zařazené v příloze M1 rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství se náklady stavby zvýšily oproti předpokladu rozpočtu. Jsou však nižší než předpokládalo rozpočtové ocenění projektanta. K dokrytí akce je potřebné posílení ve výši 698 tis. Kč.
Návrh řešení Návrh předpokládá schválení rozpočtového opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek spočívající v přesunu finančních prostředků mezi akcemi položek Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství a Investice ve školství. Celková výše kapitoly se nemění.
StanoviskaOdbor ekonomický souhlasí s provedením rozpočtového opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek dle návrhu usnesení.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
rozpočtové opatření v rámci kapitoly Nemovitý majetek spočívající ve zvýšení položky Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, § 3121 Gymnázia, rozpočtu akce "Gymnázium Havlíčkův Brod - Rekonstrukce elektroinstalace" (kapitálové výdaje) o částku 698 tis. Kč a snížení položky Investice ve školství, § 3123 Střední odborná učiliště a učiliště, rozpočtu akce "Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod - Stavební úpravy I. etapa" (kapitálové výdaje) o stejnou částku 698 tis. Kč.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín květen 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz