Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-14-2007-42

RK-14-2007-42.doc  RK-14-2007-42pr1.xls
Číslo materiálu42
Číslo jednacíRK-14-2007-42
NázevNávrh na udělení souhlasu s nákupem sprchovacího lůžka Domovem důchodců Proseč u Pošné, příspěvkovou organizací
Zpracoval J. Bína
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuOdbor sociálních věcí a zdravotnictví připravuje schválení finančních plánů příspěvkových organizací na rok 2007 za odvětví sociálních služeb. Teprve nyní jsou upřesňovány příjmy jednotlivých organizací, protože teprve 13. 4. 2007 projednávala dotační komise MPSV dodatečné dotace pro Domov důchodců Velký Újezd a Psychocentrum. Také příjmy z úhrad uživatelů se teprve upřesňují v závislosti na tom, zda uživatelé uzavřou novou smlouvu o poskytování sociální služby nebo hradí poskytování služby podle přechodných ustanovení na základě správního rozhodnutí o úhradě vydaného před do 31. 12. 2006. Dalším novým příjmem, jehož odhad se nyní upřesňuje je úhrada za ošetřovatelskou péči ze zdravotního pojištění. Její výše závisí na smluvních podmínkách a indikaci lékaře, přičemž smluvní vztahy jsou letos navazovány poprvé a k uzavírání smluv dochází v těchto dnech. Nevyjasněnost příjmů tedy vede k průtahům ve zpracování rozhodnutí o finančních plánech. Příspěvkové organizace tak nemají schválené čerpání investičního fondu radou kraje.
V Domově důchodců Proseč u Pošné, příspěvkové organizaci, dojde 25. 4, 2007 slavnostnímu otevření oddělení pro uživatele s demencí. Součástí vybavení celého zařízení i samotného oddělení se má stát nové sprchovací panel se sprchovacím lůžkem pro klienty v ceně která je odhadnuta na 250 tis. Kč. Toto vybavení by se stalo zlepšením vybavení zajišťujícího péči o klienty na základě plánu čerpání investičního fondu schváleného obvyklým způsobem. Protože však schválení finančních plánů nepředchází organizaci uvedené akce, neobejde se možný nákup sprchovacího lůžka bez předběžného souhlasu rady kraje.
Podle Pravidel Zastupitelstva kraje Vysočina o vymezení majetkových práv a povinností příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina je třeba čerpání prostředků investičního fondu na rok 2007 odsouhlasit radou kraje.
Návrh řešení Navrhujeme radě kraje schválit použití investičního fondu Domova důchodců Proseč u Pošné, příspěvkové organizace, na rok 2007 dle přílohy 1 materiálu RK-14-2007-42 s tím, že celkové čerpání investičního fondu bude pro tuto organizaci schváleno v radě kraje obvyklou cestou. Udělením souhlasu má příspěvková organizace vytvořenou možnost realizace svých investičních záměrů v souladu s předpisy kraje.


Stanoviska

Stanoviska nebyla vyžádána.
Stanoviska
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
částečné použití investičního fondu u Domova důchodců Proseč u Pošné, příspěvkové organizace, na rok 2007 dle materiálu RK-14-2007-42, př. 1.
Odpovědnost odbor sociálních věcí a zdravotnictví, ředitel Domova důchodců Proseč u Pošné, příspěvkové organizace
Termín do 30. 4. 2007
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz